Een zoekopdracht aanpassen met geneste query's

Tool voor beveiligingsonderzoek

Als u een zoekopdracht aanpast in de onderzoekstool, kunt u een of meer voorwaarden toevoegen aan de zoekopdracht. Als u een zoekopdracht met minstens 2 voorwaarden aanpast, kunt u ook geneste query's maken. Dit zijn zoekopdrachten met 2 of 3 niveaus aan voorwaarden.

Met geneste query's kunt u een zoekopdracht verfijnen door query's op te geven die veel gedetailleerder zijn en die zijn gericht op specifieke typen gebeurtenissen. Klik hiervoor op  Voorwaardegroep toevoegen als u de zoekopdracht aanpast.

U kunt bijvoorbeeld een zoekopdracht uitvoeren op binnenkomende e-mails in uw organisatie om te onderzoeken welke gebruikers bijlagen ontvangen. U kunt deze zoekopdracht vervolgens verfijnen door alleen gebruikers te laten zien die deze bijlagen hebben geopend of op een link in de e-mails hebben geklikt. Als u de zoekopdracht aanpast, baseert u de zoekopdracht op de gegevensbron Gmail-logboekgebeurtenissen en stelt u de volgende voorwaarden in voor de zoekopdracht:

• De e-mail moet een bijlage bevatten.
  • EN de gebruiker moet de bijlage openen OF op een link in de e-mail klikken.

Opmerking: Voor de meeste gegevensbronnen kunt u geneste query's met 3 niveaus maken. Voor de gegevensbron Gebruikers kunt u slechts geneste query's met 2 niveaus maken. Voor de gegevensbron Chrome-browsers kunt u geen geneste query's maken.