Gruppera resultat efter attribut vid sökning

Verktyg för säkerhetsundersökning

När du anpassar en sökning i utredningsverktyget kan du gruppera objekt efter sökattribut för att snabbt ta reda på hur vanligt ett problem är. Om du till exempel utför en sökning baserat på logghändelser för enheter kan du gruppera sökkriterierna efter enhetsmodell.

Så här grupperar du resultat efter specifika attribut när du anpassar sökningen:

1. Klicka på Gruppera resultat under sökningen.
  2. Välj ett villkor för sökningen på rullgardinsmenyn, till exempel Enhetsmodell.
  3. Klicka på Sök.

Med det här exemplet visas en lista över enheter i sökresultaten. För varje objekt i sökresultatet visas enhetsmodellens namn och antalet händelser. Det högsta antalet händelser visas högst upp.

Därefter kan du lägga till fler villkor i sökkriterierna genom att scrolla över objekt i sökresultatet och klicka på ikonen Mer . Klicka sedan på Lägg till villkor i sökning.

Obs! Förekomster avser antalet händelser som har loggats i motsvarande rapporter. Om du exempelvis grupperar efter Gruppadress, har kolumnförekomsterna ett värde som motsvarar antalet poster i loggdata för grupper när du filtrerar alla händelser efter den angivna gruppadressen.