Resultaten groeperen op kenmerk tijdens het zoeken

Tool voor beveiligingsonderzoek

Als u een zoekopdracht aanpast in de onderzoekstool, kunt u items groeperen op basis van een bepaald zoekkenmerk om snel inzicht te krijgen in de omvang van een probleem. Als u bijvoorbeeld een zoekopdracht uitvoert op basis van gebeurtenissen in het apparaatlogboek, kunt u de zoekcriteria groeperen op het apparaatmodel.

Zo groepeert u resultaten op basis van specifieke kenmerken als u een zoekopdracht aanpast:

1. Klik tijdens de zoekopdracht op Resultaten groeperen.
  2. Kies in het dropdownmenu een voorwaarde voor de zoekopdracht, bijvoorbeeld Apparaatmodel.
  3. Klik op Zoeken.

In dit voorbeeld wordt er een lijst met apparaten weergegeven in de zoekresultaten. Voor elk item in de zoekresultaten wordt een naam voor het apparaatmodel weergegeven en wordt voor elk apparaatmodel het aantal instanties getoond, met het hoogste aantal instanties bovenaan.

U kunt dan meer voorwaarden aan de zoekcriteria toevoegen door te scrollen door items in de zoekresultaten, op Meer  te klikken en dan op Voorwaarde toevoegen aan zoekopdracht te klikken.

Opmerking: Onder Instanties staat het aantal gebeurtenissen dat is opgeslagen in de overeenkomende rapporten. Als u bijvoorbeeld groepeert op Groepsmailadres staat in de kolom Instanties het aantal invoeren van gebeurtenisgegevens in het logboek Groepen, als alle gebeurtenissen zijn gefilterd op het opgegeven groepsadres.