Ändra en återförsäljares åtkomst till administratörskonsolen

Om din Google Workspace-prenumeration hanteras av en återförsäljare kan återförsäljaren få åtkomst till Googles administratörskonsol och skicka supportärenden åt dig. Google rekommenderar att du ger en återförsäljare åtkomst till ditt konto. Återförsäljaren kan enklare felsöka eventuella problem med Google Workspace som du stöter på.

Om du ger en återförsäljare åtkomst till dina prenumerationer får hen åtkomst till dessa tjänster på administratörskonsolen.

Ändra återförsäljarens åtkomst

Som standard kan återförsäljaren få åtkomst till administratörskonsolen och skapa supportärenden åt dig.

Det kan ta upp till 24 timmar att införa ändringar, men det går oftast snabbare. Läs mer

För prenumerationer som har köpts från återförsäljaren
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt avKontoföljt avKontoinställningarföljt avKontohantering.
  3. Klicka på avsnittet Återförsäljaråtkomst.
  4. Under Prenumerationer som köpts från återförsäljare markerar eller avmarkerar du rutan Aktivera återförsäljaråtkomst. Om du avmarkerar rutan kan återförsäljaren inte få åtkomst till administratörskonsolen eller skicka supportärenden åt dig.
  5. Klicka på Spara.
För prenumerationer som har köpts från Google
  • Kontakta återförsäljaren för att få deras tillstånd innan du ger dem åtkomst till prenumerationer som har köpts från Google.
  • Om du beviljar åtkomst får återförsäljaren åtkomst till dessa tjänster på administratörskonsolen.
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt avKontoföljt avKontoinställningarföljt avKontohantering.
  3. Klicka på avsnittet Återförsäljaråtkomst.
  4. Under Prenumerationer som har köpts från återförsäljaren markerar du rutan Aktivera återförsäljaråtkomst.
  5. Under Prenumerationer som köpts från Google markerar du rutan bredvid de prenumerationer du vill att återförsäljaren ska ha åtkomst till.
  6. Klicka på Spara.

Ändra åtkomst för återförsäljare som bara hanterar support

Du måste ha rollen som supportansvarig i supportcentret för Google Cloud för att slutföra dessa steg.

Lägg till återförsäljaråtkomst i supportcentret för Google Cloud

Om du har en återförsäljare som hanterar support kan du ge dem åtkomst till ditt konto. Om återförsäljaren har åtkomst till administratörskonsolen har de redan supportåtkomst.

1. Logga in på supportcentret för Google Cloud med användarnamn och lösenord för Google Workspace-administratörskontot.
  2. Klicka på Supportpartner till vänster.
  3. Klicka på Tilldela supportpartner för önskad Google-tjänst. Återförsäljaren måste verifiera supportrelationen med ditt konto.
  4. Välj ett alternativ:
    • Ange verifierarens e-postadress följt av klicka på Sök. Fältet Supportpartner fylls i automatiskt.
    • Sök efter återförsäljaren under Supportpartner följt av verifiera adressen följt av ange verifierarens e-postadress.
  5. Klicka på Tilldela.

En återförsäljare som angetts som supportpartner kan skapa ärenden åt dig i kundvårdsportalen och komma åt alla ärenden som registrerats direkt.

Ta bort återförsäljaråtkomst i supportcentret för Google Cloud
  1. Logga in på supportcentret för Google Cloud med användarnamn och lösenord för Google Workspace-administratörskontot.
  2. Klicka på Ta bort partner för önskad Google-tjänst.
Från och med den 26 oktober 2022: Hantera supportåterförsäljare i kundvårdsportalen

Hantera supportåterförsäljare i kundvårdsportalen

Från och med den 26 oktober 2022 flyttas dina supportåterförsäljare och supportärenden automatiskt från Google Cloud Support Center till kundvårdsportalen.

Du behöver inte göra något. Om användarna med supportbehörighet loggar in på supportcentret för Google Cloud omdirigeras de till kundvårdsportalen.

Det sker inga avbrott i pågående supportärenden eller i supportrelationer.

Efter övergången till kundvårdsportalen

• Du hanterar supportärenden i kundvårdsportalen.
  • Listan över dina supportpartnerrelationer kan bli längre (inte längre grupperade per partner).
  • När du begär en ny supportpartnerrelation i kundvårdsportalen behöver återförsäljaren inte godkänna begäran för att inleda arbetet.
  • Dina supportåterförsäljare har åtkomst till de här tjänsterna i administratörskonsolen.
  • Din roll som supportansvarig i Google Clouds support tas bort automatiskt.

Relaterade ämnen