Byta till Essentials Starter-utgåvan

Om du köpte din tjänst från en återförsäljare går du hit istället  |  Har jag en återförsäljare?

Om du har årsavgift kan du nedgradera till utgåvor när du har bytt från årsavgift till flexibel avgift.

Du kan nedgradera Enterprise Essentials-prenumerationen till Essentials Starter.

Det här bör du veta innan du byter utgåva

• Du kan inte nedgradera från Enterprise Essentials om du har verifierat domänen eller om du har fler än 100 användare.
  • Alla i organisationen får samma prenumeration. Det går till exempel inte att flytta vissa användare till Essentials Starter medan andra fortsätter att använda Enterprise Essentials.
  • Om du har prenumeration med årsavgift/fast längd inkluderar övergången alla dina nuvarande användare.
  • Om du nedgraderar din utgåva och förlorar en funktion, till exempel förebyggande av dataförlust (DLP) eller Google Arkiv, kan du få tillbaka funktionen genom att uppgradera inom 51 dagar. Annars måste du vänta tills efter 84 dagar innan du kan uppgradera till en utgåva med funktionen.

Vilka funktioner förlorar jag?

• Antal användare – du kan inte ha fler än 100 användare per team.
  • Lagringskapacitet – du får 15 GB lagringsutrymme för varje användare. Om du har köpt annat lagringsutrymme återställs det inte automatiskt. Läs om hur du förhindrar lagringsbegränsningar som kan uppstå när du har bytt utgåvor genom att läsa Förhindra lagringsbegränsningar nedan.
  • Delade enheter – när du har bytt utgåva kan administratörer inte hantera befintliga delade enheter. Dessutom kan användare och ägare inte komma åt innehåll på delade enheter eller lägga till eller ta bort innehåll på eller från delade enheter. Innan du byter utgåva ber du ägare av delade enheter att granska innehållet och flytta det till Min enhet för att behålla åtkomsten.
  • Avancerad ändpunktshantering – du kan inte konfigurera företagshanterade mobila enheter eller selektivt distribuera appar till mobila enheter.
  • Avancerade videokonferenser – möten är begränsade till 1 timme och 100 deltagare. Mötesdeltagare kan inte spela in möten och spara dem på Drive eller använda omröstningar, frågor och svar, smågrupper eller närvarospårning.
  • Vissa administrativa kontroller: Du förlorar åtkomst till avancerade administratörskontroller för granskning, rapportering, anpassade aviseringar på Drive och andra administratörskontroller.
  • Organisationsspecifika inställningar – om du har tillämpat Google Drive-inställningar på specifika organisationsenheter ärver alla i organisationen inställningarna från organisationen på toppnivån. Organisationsstrukturen förändras dock inte.
  • Kopplade arbetsblad — du kan inte analysera och dela data från kalkylark med BigQuery-dataanslutaren.

Byta till Essentials Starter

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Faktureringföljt avUppgraderingar och tillägg.
  3. För Google Workspace Essentials Starter klickar du på Nedgradera.
  4. Kontrollera effekten som denna ändring harföljt avklicka på Kom igång.
  5. Klicka på Kassaföljt avBeställ.