Felsöka problem med Gmail-signaturer

En e-postsignatur är text, till exempel dina kontaktuppgifter eller ett favoritcitat, i slutet av ett e-postmeddelande. Signaturer läggs till automatiskt i slutet av Gmail-meddelanden, som en sidfot. Du kan välja att lägga till en bild i Gmail-signaturen. Läs mer om Gmail-signaturer.

Om du har problem med Gmail-signaturen eller med bilder i signaturen kan du testa lösningarna i den här artikeln.

Vanliga problem och lösningar gällande signaturer

Problem med att ladda upp signaturbilden

Om du har problem med att ladda upp en bild till signaturen kan du prova följande lösningar:

Signaturbilden har inte formaterats rätt

Om du har problem med att formatera signaturbilden testar du följande lösningar:

Vanliga problem med Gmail-signaturer

Testa de här stegen för allmänna problem med att visa och formatera Gmail-signaturer.

Signaturen visas inte korrekt

Ibland visar Gmail inte formaterad text i en signatur korrekt. Testa att ta bort formateringen:

1. Öppna Gmail.
  2. I det övre högra hörnet klickar du på Inställningar följt avVisa alla inställningar.
  3. Välj din signatur i avsnittet Signatur.
  4. Klicka på Ta bort formatering .

Problemet kan även bero på en för stor signaturbild. En lösning finns i Använd en signaturbild i den rekommenderade storleken.

Det går inte att formatera texten i signaturen

Om du inte kan formatera signaturtexten och Vanlig text visas ovanför signaturrutan inaktiverar du läget för oformaterad text innan du redigerar signaturen:

1. Öppna Gmail.
  2. Klicka på Skriv.
  3. Klicka på Fler alternativ nere till höger.
  4. Avmarkera läget för oformaterad text.

Extratecken i signaturen

Vissa versioner av Gmail har inte stöd för formateringsalternativ som fet och kursiv stil. Formaterad text i dessa Gmail-versioner kan resultera i extra tecken i signaturen. Om du vill ta bort de extra tecknen tar du bort formateringen från signaturen:

1. Öppna Gmail.
  2. I det övre högra hörnet klickar du på Inställningar följt av Visa alla inställningar.
  3. Markera din signatur i avsnittet Signatur.
  4. Klicka på Ta bort formatering .

Signaturen döljs med tre punkter i skickade meddelanden

Om du inte hittar signaturen i ett Gmail-meddelande kan det finnas nedanför brödtexten i meddelandet. Signaturerna avgränsas från meddelandetexten med två streck.

Om du vill visa signaturen rullar du längst ned i meddelandet och klickar på Visa förkortat innehåll .

Problem med att ladda upp signaturbilden

Om du har problem med att ladda upp bilder testar du en eller flera av lösningarna i det här avsnittet. Problem med bilduppladdning kan vara att

• bilden inte laddas upp
  • bilden inte visas i signaturen
  • bilden som har lagts till från Google Drive inte visas i signaturen.
  • Det enda uppladdningsalternativet är via en webbadress

Obs! Anvisningarna i det här avsnittet gäller för Chrome. Om du använder Safari, Firefox eller någon annan webbläsare besöker du webbläsarens supportwebbplats för att få anvisningar.

Rensa webbläsarens cacheminne

När du använder en webbläsare, till exempel Chrome, lagras viss information från besökta webbplatser i webbläsarens cacheminne. Om du rensar cacheminnet kan det åtgärda problem med att ladda upp en signaturbild:

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Överst till höger klickar du på Mer följt avInställningar.
  3. Klicka på Fler verktyg följt av Rensa webbinformation.
  4. Välj tidsintervall högst upp. Välj Genom tiderna om du vill rensa allt.
  5. Markera rutan Cachade bilder och filer.
  6. Klicka på Rensa data.
Mer information om hur du rensar Chromes cacheminne finns i Rensa cacheminne och cookies.
Rensa cookies för mail.google.com

Cookies är filer som har skapats av webbplatser du besöker. Dessa förenklar din onlineupplevelse genom att spara information om surfandet. Om du rensar cookies kan det lösa problem med att ladda upp signaturbilder:

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Överst till höger klickar du på Mer följt avInställningar.
  3. Klicka på Integritet och säkerhet till vänster.
  4. Klicka på Cookies och annan webbplatsdata.
  5. Scrolla ned och klicka på Visa alla cookies och all webbplatsdata.
  6. Skriv mail.google.com i fältet Sök efter cookies uppe till höger.
  7. Klicka på knappen Ta bort allt.

Mer information om hur du rensar Chrome-cookies finns i Rensa, aktivera och hantera cookies i Chrome.

Tillåt alla cookies för Gmail

Du kan blockera eller tillåta alla cookies för specifika webbplatser. Om du tillåter alla cookies för Gmail kan du lösa problem med att ladda upp signaturbilder:

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Överst till höger klickar du på Mer följt avInställningar.
  3. Klicka på Integritet och säkerhet till vänster.
  4. Scrolla ned till Anpassade beteenden.
  5. Klicka på Lägg till bredvid Webbplatser som alltid kan använda cookies.
  6. I rutan Lägg till en webbplats anger du mail.google.com och klickar sedan på Lägg till.

Utförlig information om hur du tillåter cookies för vissa webbplatser finns i Rensa, aktivera och hantera cookies i Chrome.

Ändra delningsbehörigheter för Google Drive för bilden

Om du vill använda en Google Drive-bild i din signatur måste inställningarna för bilddelning vara inställda på offentliga.

Obs! Om du använder Gmail med ett jobb- eller skolkonto ber du administratören om behörighet att dela bilder offentligt.

1. Välj den bildfil du vill använda i signaturen.
  2. Klicka på Dela eller Dela följt av Hämta länk.
  3. Välj Ändra till alla med länken under Hämta länk.
  4. Om du vill att vem som helst ska kunna se din signaturbild väljer du Läsbehörig.
  5. Klicka på Klar.

Tips! Om du vill lägga till en Drive-bild i din signatur rekommenderar vi alternativet Min enhet. Sök efter bilden på Drive. Klicka sedan på Välj.

Mer information om Drive-delning finns i Dela filer från Google Drive.

Ladda upp bilden i ett inkognitofönster i Chrome

Chromes inkognitoläge körs i ett eget fönster, åtskilt från vanliga fönster i Chrome. Med inkognitoläget kan du surfa privat på webben. Om du fortfarande har problem med att ladda upp en signaturbild kan du prova att ladda upp bilden i ett inkognitofönster:

1. Öppna ett nytt inkognitofönster i Chrome. Detaljerade anvisningar
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Öppna Gmail-inställningarna och ladda upp en signaturbild som vanligt. Detaljerade anvisningar
  4. Stäng inkognitoläget. Detaljerade anvisningar
Ladda upp bilden med en annan webbläsare

Om det inte går att ladda upp en bild med de andra lösningarna i det här avsnittet kan du försöka ladda upp bilden med en annan webbläsare.

Formaterings- eller visningsproblem med signaturbilder

Signaturbilder kan ha formaterings- eller visningsproblem. Det kan till exempel vara när en bild

• visas som ett frågetecken eller en ikon för en trasig bild
  • har fel storlek
  • inte kan formateras.

Testa lösningarna i det här avsnittet för att åtgärda problem med formatering av signaturer.

Radera signaturbilden och ladda sedan upp den igen

Radera signaturen och ladda upp den igen. Mer information finns i Skapa en Gmail-signatur.

Använd en annan uppladdningsmetod

Det finns tre sätt att lägga till en bild i signaturen:

• Webbadress (URL) – ange webbadressen till en bild som är tillgänglig offentligt på webben
  • Min enhet – bläddra och välj en offentlig bild från Google Drive
  • Ladda upp – ladda upp en bildfil från din enhet, till exempel en telefon, surfplatta eller dator.

Om du inte kan lägga till en bild i signaturen med någon av metoderna testar du de andra två metoderna.

Använd en signaturbild i den rekommenderade storleken

Vi rekommenderar att du använder en signaturbild som är 70–100 pixlar hög och 300–400 pixlar bred. Den maximala storleken för e-postsignaturbilder är 100 pixlar hög och 1 000 pixlar bred.

Testa de här alternativen om du vill ändra bildens storlek:

• Ändra storleken på bilden på en dator eller mobil enhet innan du laddar upp den till signaturen.
  • När du har laddat upp bilden till signaturen väljer du bilden i signaturredigeraren. Välj ett storleksalternativ: Liten, Medel, Stor eller Originalstorlek.
  • Lägg till bilden i ett Google-dokument och ändra storleken på bilden i dokumentet. Kopiera sedan bilden och klistra in den i signaturen.