Lägga till delade externa kontakter i katalogen

Om användarna ofta kontaktar personer utanför domänen, exempelvis konsulter eller partner, kan du lägga till dem i din katalog som delade externa kontakter. Personer i din organisation kan hitta profilinformation för delade externa kontakter i många Google-tjänster, till exempel när de anger adresser i Gmail. Delade externa kontakter är inte tillgängliga i Cloud Search.

Lägga till externa kontakter

Du kan lägga till externa kontakter i katalogen på tre sätt:

Gränser för externa kontakter

Du kan lägga till upp till 200 000 externa kontakter eller 40 MB lagringsutrymme, beroende på vad som inträffar först.

Om du har en stor organisation lägger du bara till de delade externa kontakter som de flesta användare behöver. Om bara ett fåtal användare behöver en viss extern kontakt gör du något av följande:

• be dessa användare att lägga till kontakten i sina personliga kontakter

• skapa en Google-grupp som omfattar interna användare och externa kontakter.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.