Regels voor gegevensbescherming maken

Meldingen krijgen over Drive-, Chat- en Chrome-activiteit

Regels voor gegevensbescherming zijn aangepaste regels die door domeinbeheerders worden gemaakt op de pagina Regels. U kunt deze regels gebruiken om meldingen te krijgen over specifieke activiteiten met betrekking tot Drive-bestanden binnen uw domein.

Zo maakt u een regel voor gegevensbescherming:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Regels.
  3. Klik op de pagina Regels op Regel maken.
  4. Selecteer Gegevensbescherming in het dropdownmenu.
  5. Typ een naam en beschrijving voor de regel.
  6. Selecteer de organisatie-eenheden en/of groepen waarvoor deze regel moet gelden onder Bereik.
    Opmerking:  Als u een groepsbereik selecteert, worden alleen groepen ondersteund die zijn gemaakt door beheerders in de Google Beheerdersconsole.
  7. Selecteer de apps waarvan u de gegevens wilt beschermen:

Voor Drive: Deze regel geldt voor de bestanden waarvan gebruikers in de geselecteerde organisatie-eenheid of groep de eigenaar zijn.
    Voor Chat: Deze regel is van toepassing op berichten of bestanden die zijn geüpload door gebruikers in de organisatie-eenheid of groep.
    Voor Chrome: Deze regel is van toepassing als gebruikers in de organisatie-eenheid of groep specifieke acties uitvoeren op de content (bijvoorbeeld content uploaden).

8. Klik op Doorgaan.
  9. Selecteer de gebeurtenissen waardoor deze regel moet worden getriggerd. Vink bijvoorbeeld onder 'Google Drive' het vakje aan voor Bestand gewijzigd
  10. Stel de voorwaarden voor de regel in. Geef bijvoorbeeld op of de regel geldt voor alle content in het bestand, de hoofdtekst, de suggesties of de titel.
    (U kunt meer dan één voorwaarde toevoegen door op Voorwaarde toevoegen te klikken.)
  11. Vul een waarde in voor de voorwaarde: Bevat, Komt overeen met standaarddetector, Komt overeen met regex-detector of Komt overeen met woordenlijstdetector. Vul de criteria voor de voorwaarde in.
    Zie Voorbeelden van reguliere expressies voor meer informatie.
  12. Klik op Doorgaan.
  13. Selecteer welke acties moeten worden uitgevoerd als voorwaarden overeenkomen, bijvoorbeeld Extern delen blokkeren of Waarschuwen bij extern delen.
  14. Selecteer de ernst: 'Zeer ernstig', 'Middelmatig ernstig' of 'Minder ernstig'.
  15. (Optioneel) Vink het vakje aan voor Verzenden naar meldingencentrum. Als u e-mailmeldingen wilt krijgen, voegt u tijdens deze stap ontvangers toe.
  16. Klik op Doorgaan.
  17. Controleer de criteria voor de regel en klik op Maken.

Regels voor gegevensbescherming maken met vooraf ingevulde templates

U kunt snel regels voor gegevensbescherming instellen en maken met vooraf ingevulde templates.

Met templates kunt u kiezen uit een lijst met aanbevolen regels die zijn gebaseerd op veelvoorkomende toepassingen en praktische tips. Er zijn bijvoorbeeld regeltemplates om te voorkomen dat financiële gegevens, gezondheidsinformatie en persoonlijk identificeerbare informatie worden gedeeld.

U kunt een regel maken met de standaardinstellingen van een template of de template aanpassen om het bereik, de voorwaarden, de acties of de meldingen te wijzigen.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Regels.
  3. Klik op Templates.
  4. Klik op een van de templates in de lijst, bijvoorbeeld Voorkomen dat financiële gegevens worden gedeeld (internationaal) of Voorkomen dat medische gegevens worden gedeeld (VS).
  5. (Optioneel) Bewerk de titel en beschrijving van de regel.
  6. Kies het bereik van de regel. U kunt de regel toepassen op iedereen in uw domein (de standaardinstelling) of specifieke organisatie-eenheden of groepen.
  7. Klik op Doorgaan.
  8. (Optioneel) Wijzig instellingen of voeg instellingen toe onder Triggers, Voorwaarden en Acties. Klik vervolgens op Gereed. Zie Een regel instellen voor meer informatie.
  9. Klik op Maken en activeren.