Logghändelser för Directory Sync

Gransknings- och undersökningssida: Visa aktivitet som rör Directory Sync
Granskningsloggsidan har ersatts med en ny gransknings- och utredningssida. Mer information om den här ändringen finns i Förbättrad granskning och utredning: Nyheter i Google Workspace

Du kan använda gransknings- och utredningssidan för att köra sökningar som är relaterade till logghändelser för Directory Sync. Där kan du visa en lista över åtgärder för att se händelser som rör Directory Sync.

Om du vill ha en fullständig lista över tjänster och aktiviteter som du kan undersöka, exempelvis Google Drive eller användaraktivitet, kan du läsa Om gransknings- och utredningsverktyget.

Öppna sidan för granskning och utredning

Få åtkomst till logghändelsedata för Directory Sync

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Till vänster klickar du på Rapporteringföljt avGranskning och utredningföljt avKatalogsynkronisering logghändelser.

Filtrera data

1. Öppna logghändelserna enligt beskrivningen ovan i Åtkomst till logghändelser för Directory Sync.
  2. Klicka på Lägg till ett filter och välj sedan ett attribut.
  3. Välj en operator i popup-fönstret följt av välj ett värdeföljt avklicka på Tillämpa.
  4. (Valfritt) Så här skapar du flera filter för sökningen:
    1. Klicka på Lägg till ett filter och upprepa steg 3.
    2. (Valfritt) Om du vill lägga till en sökoperator väljer du AND eller OR ovanför Lägg till ett filter.
  5. Klicka på Sök.

Obs! På fliken Filter kan du inkludera enkla parameter- och värdepar för att filtrera sökresultaten. Du kan även använda fliken Villkorsverktyg där filtren representeras som villkor med OCH/ELLER-operatorer.

Attributbeskrivningar

För denna datakälla kan du använda följande attribut när du söker efter logghändelsedata:

Attribut Beskrivning
Antal Antalet objekt som påverkas av granskningshändelsen, till exempel antalet objekt som lästs i en katalog
Antal skapade Antalet skapade objekt, exempelvis ett antal användare som skapats i målkatalogen under en synkroniseringskörning
Datum Datum och tid då händelsen inträffade (visas i webbläsarens standardtidszon)
Antal raderade Antalet borttagna objekt, till exempel antal användare som tagits bort i målkatalogen under en synkroniseringskörning
Avregistreringsåtgärd Den åtgärd som är involverad när ett objekt avregistreras, till exempel om en användare stängs av eller en grupp raderas.
Händelse

Loggad händelseåtgärd, till exempel Objektet har skapats eller Synkroniseringsöversikt

Tips! Om du har händelsevärden som du använder ofta kan du fästa dem högst upp i rullgardinsmenyn.

Läs mer om  händelser som rör Directory Sync.

Antal uteslutna Antalet uteslutna objekt, till exempel ett antal objekt som uteslutits när de lästes från källkatalogen på grund av de konfigurerade uteslutningsreglerna
Undantagsregel Villkor som används för att utesluta ett objekt vid läsning från källkatalogen
Antal misslyckade Antalet objekt som inte synkroniserades under en synkronisering
Filtrera Sökfrågan som användes för att läsa från källkatalogen
Grupp-id Identifierare för gruppen som används i medlemskapsrelaterade händelser, till exempel gruppnamn@exempel.com
Loggnivå Allvarlighetsgrad för den loggade händelsen
Meddelande Skäl till att händelsen inträffar
Nya attribut Objektattribut efter synkroniseringen
Ny medlemskapsroll Medlemskapsroll efter synkroniseringen
Objekt-id Objektets id
Objekttyp Typ av objekt, till exempel Grupp, Gruppmedlemskap eller Användare.
Gamla attribut Objektattribut före synkroniseringen
Gammal medlemskapsroll Medlemskapsroll före synkroniseringen
Simulator Om ett synkroniseringsjobb var en simulering eller inte
Källkatalog-id Identifierare för källkatalogen
Källkatalognamn Källkatalogens namn, exempelvis Mitt AD-katalognamn
Käll-id som inte kan ändras Käll-id som inte kan ändras. Detta id kan vara ObjectGUID för källobjekt
Källobjekt-id Identifierare för källobjektet, till exempel CN=User Name, OU=Sales, DC=example, DC=com
Synkroniseringsjobb Identifierare för synkroniseringsjobbet
Konfiguration av synkroniseringsjobb Alla värden som konfigurerats i synkroniseringsjobbet
Synkronisering Identifierare för synkroniseringskörning
Målobjekt-id Identifierare för målobjektet, till exempel användare@exempel.com
Antal uppdaterade Antalet objekt som uppdaterades under en synkronisering
Detaljerad logg Om det finns detaljerade loggar om enskilda objekt.

Hantera logghändelsedata

Hantera kolumndata för sökresultat

Du kan styra vilka datakolumner som visas i sökresultaten.

1. Klicka på Hantera kolumner uppe till höger i sökresultattabellen.
  2. (Valfritt) Om du vill ta bort aktuella kolumner klickar du på Ta bort .
  3. (Valfritt) Om du vill lägga till kolumner klickar du på nedåtpilen bredvid Lägg till en ny kolumn och väljer datakolumnen.
    Upprepa vid behov.
  4. (Valfritt) Om du vill ändra ordningen på kolumnerna drar du datakolumnnamnen.
  5. Klicka på Spara.

Exportera sökresultatsdata

1. Klicka på Exportera alla högst upp i sökresultattabellen.
  2. Ange ett namn följt av klicka på Exportera.
    Exporten visas nedanför sökresultattabellen under Exportera åtgärdsresultat.
  3. Klicka på exportens namn om du vill visa informationen.
    Exporten öppnas i Google Kalkylark.

Skapa rapporteringsregler

Öppna Skapa och hantera rapporteringsregler.

När och hur länge är data tillgänglig?

Öppna Datalagring och fördröjning.

Relaterade ämnen