Uw domein overzetten naar een andere host

Als u uw domein overzet naar een andere domeinhost, moet u de domeininstellingen updaten zodat Gmail en andere Google Workspace-services blijven werken.

Overdrachtsvereisten

Als u uw domein onlangs heeft geregistreerd of overgezet, kan het zijn dat er een wachttijd geldt bij uw domeinhost. In de volgende situaties moet u zestig dagen wachten voordat u uw domein kunt overzetten:

• U heeft een nieuwe domeinnaam geregistreerd.
  • U heeft uw domein overgezet naar uw huidige domeinhost.
  • U heeft uw domeinregistratiegegevens gewijzigd, zoals uw e-mailadres.

Domeinhosts moeten deze wachtperiode (ook wel domeinvergrendeling genoemd) aanhouden van ICANN (de overkoepelende organisatie voor domeinen). Neem bij vragen over uw domein contact op met uw domeinhost.

Hoe heeft u uw domein gekocht?

Ik heb mijn eigen domein meegenomen bij het aanmelden voor Google Workspace

Was u al de eigenaar van uw domein toen u zich aanmeldde voor Google Workspace?

Nadat u de overdracht van uw domein heeft voltooid, moet u de records van uw nieuwe domeinhost updaten zodat deze werken met Google Workspace.

1. Ga naar het supportcentrum van uw huidige en nieuwe domeinhost voor instructies voor de overdracht.
  2. Koppel Google Workspace aan uw nieuwe domeinhost.
Ik heb mijn domein gekocht toen ik me aanmeldde voor Google Workspace

Als u uw domein heeft gekocht toen u zich aanmeldde, wordt uw domein gehost bij een partnerhost van Google Workspace.

Ga als volgt te werk om uw domein over te zetten van uw Google Workspace-partnerhost:

1. Haal de overdrachtsinstructies op bij uw nieuwe host.

Ga naar het supportcentrum van uw nieuwe domeinhost voor specifieke overdrachtsinstructies.

2. Identificeer wie uw Google Workspace-partnerhost is.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Accountand thenDomeinen.
    3. Klik op Domeinen beheren.
    4. Klik naast het domein dat u wilt overzetten op Details weergeven.

Er wordt een venster geopend met uw partnerhost en uw domeinregistratiegegevens.

5. Klik op Geavanceerde DNS-instellingen om de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw domein te bekijken en in te loggen bij de DNS-console, waar u uw domein kunt ontgrendelen en uw autorisatiecode voor overdracht kunt kopiëren.

De domeinregistratiegegevens en het menu 'Geavanceerde DNS-instellingen' worden weergegeven.

3. Ontgrendel uw domein en haal de autorisatiecode van uw domein op.

Domeinhosts vergrendelen uw domein zodat er geen ongeautoriseerde overdrachten en wijzigingen kunnen plaatsvinden.

Als u uw domein wilt overzetten, vereist de nieuwe host wellicht een autorisatiecode van de huidige domeinhost. Deze code wordt gebruikt om te voorkomen dat uw domein ongeautoriseerd wordt overgezet.

Kies hieronder uw domeinhost voor de stappen om uw domein te ontgrendelen en over te zetten.

Uw domein ontgrendelen en overzetten vanuit GoDaddy
    1. Ga naar Geavanceerde DNS-instellingen en noteer uw inlognaam, wachtwoord en klantpincode.
    2. Klik op Inloggen bij DNS-console.
    3. Voer uw inlognaam en wachtwoord in en klik op Sign In (Inloggen).

De pagina Domains (Domeinen) wordt geopend in een nieuw tabblad.

4. Klik naast het domein dat u wilt overzetten op More (Meer) and thenDomain Settings (Domeininstellingen).

'Domain Settings' (Domeininstellingen) is geselecteerd in het dropdownmenu van het pictogram 'More' (Meer).

De pagina Domain Settings wordt geopend in een nieuw tabblad.

5. Scroll naar de privacyinstellingen. Als domeinprivacy is ingeschakeld voor uw domein, klikt u op Turn Privacy Off (Privacy uitschakelen).

'Privacy Settings: Privacy Is On - Turn Privacy Off' (Privacyinstellingen: privacy is ingeschakeld - Privacy uitschakelen)

6. Als 'Privacy email forwarding' (Privacy voor het doorsturen van e-mails) aanstaat, klikt u op Edit (Bewerken) en selecteert u Do not forward email (E-mails niet doorsturen).

De knop 'Edit' (Bewerken) voor 'Privacy email forwarding' (Privacy voor het doorsturen van e-mails) en de knop 'Remove Domains by Proxy' (Domeinen verwijderen per proxy) worden weergegeven.

7. Klik op Remove Domains by Proxy (Domeinen verwijderen per proxy).
    8. Klik op Save (Opslaan).
    9. Scroll naar het gedeelte Additional Settings (Aanvullende instellingen) en klik op Domain lock (Domeinvergrendeling) om de vergrendeling uit te schakelen.

Een rode cirkel markeert de knop 'Domain Lock' (Domeinvergrendeling).

10. Klik rechts van Domain lock (Domeinvergrendeling) op Transfer domain away from Google Workspace (Domein overzetten vanuit Google Workspace).

De pagina Domain Transfer Out (Uitgaande domeinoverdracht) wordt geopend op een nieuw tabblad.

11. Lees de 'Domain transfer checklist' (Checklist voor domeinoverdrachten) en klik op Continue with transfer (Doorgaan met overdracht). Volg de aanwijzingen om de domeinoverdracht te voltooien.

De autorisatiecode voor de overdracht wordt gestuurd naar het e-mailadres dat is geregistreerd bij GoDaddy. Dit is waarschijnlijk het e-mailadres dat u heeft gebruikt om zich aan te melden voor Google Workspace.

Uw domein ontgrendelen en overzetten vanuit eNom
    1. Ga naar Geavanceerde DNS-instellingen en noteer uw inlognaam, wachtwoord en klantpincode.
    2. Klik op Inloggen bij DNS-console.
    3. Voer uw domeinnaam en wachtwoord in en klik op Login (Inloggen).

De pagina Domain Settings wordt geopend in een nieuw tabblad.

4. Klik naast Registrar Lock (Registreerdervergrendeling) op Edit (Bewerken).
    5. Selecteer Disable (Uitschakelen) en klik op Save (Opslaan).

'Disable' (Uitschakelen) is geselecteerd onder 'Edit Register Lock' (Registervergrendeling bewerken).

6. Klik in de regel boven Registrar Lock (Registreerdervergrendeling) op Email Auth Info to Registrant (Autorisatiegegevens e-mailen naar registrant) om eNom te vragen om de autorisatiecode voor domeinoverdracht.

Link 'Email Auth Info to Registrant' (Autorisatiegegevens e-mailen naar registrant)

De autorisatiecode wordt gestuurd naar het e-mailadres dat is geregistreerd bij eNom. Dit is waarschijnlijk het e-mailadres dat u heeft gebruikt om zich aan te melden voor Google Workspace.

7. Klik bovenaan de pagina op het tabblad Contact Information (Contactgegevens).
    8. Klik onder ID Protect (ID-beveiliging) op Edit (Bewerken).

Het veld 'ID protect' (ID-beveiliging) wordt weergegeven.

9. Selecteer Disable (Uitschakelen) en klik op Save (Opslaan).
    Uw domein ontgrendelen en overzetten vanuit domaindiscount24 (key_systems)
    1. Ga naar Geavanceerde DNS-instellingen en noteer uw inlognaam, wachtwoord en klantpincode.
    2. Klik op Inloggen bij DNS-console.
    3. Voer in het veld Customer ID or email address (Klant-ID of klantmailadres) uw inlognaam in.
    4. Voer uw wachtwoord in en klik op Login (Inloggen).

De pagina Dashboard van domaindiscount24 wordt geopend in een nieuw tabblad.

5. Klik in het menu aan de linkerkant op Domains (Domeinen)and thenMyDomains (MijnDomeinen).

Menu > Domains (Domeinen) > My Domains (Mijn domeinen)

Er wordt een pagina geopend met uw domaindiscount24-domeinen.

6. Als er bij het domein dat u wilt overzetten een slotje staat, klikt u op het slotje om het domein te ontgrendelen.
    7. Vink het vakje aan links van het domein dat u wilt overzetten.

Rode cirkels markeren de domeinvergrendeling en de optie 'Request authcode' (Autorisatiecode aanvragen).

8. Klik op More (Meer) and thenRequest authcode (Verificatiecode aanvragen).

De autorisatiecode wordt gestuurd naar het e-mailadres dat is geregistreerd bij domaindiscount24. Dit is waarschijnlijk het e-mailadres dat u heeft gebruikt om zich aan te melden voor Google Workspace.

Uw domein ontgrendelen en overzetten vanuit Google Domains

Opmerking: Als het domein dat u wilt overzetten eindigt op .co.uk of .uk, volgt u deze stappen om het over te zetten naar een andere host.

1. Log in bij Google Domains.
    2. Als u meerdere domeinen heeft, klikt u op de naam van het domein dat u wilt overzetten.
    3. Klik links op de pagina 'Domain overview' (Domeinoverzicht) op Registration Settings (Registratie-instellingen).

'Registration settings' (Registratie-instellingen) is geselecteerd In het menu.

4. Scroll omlaag naar het gedeelte 'Domain registration' (Domeinregistratie). Als uw domein is vergrendeld, klikt u op het slotje om het domein te ontgrendelen.

Het domein is vergrendeld.

5. Klik onder Transfer out (Uitgaande overdracht) op Get authorization code (Autorisatiecode aanvragen).

Naast de titel 'Transfer Out' (Uitgaande overdracht) is de link 'Get auth code' (Autorisatiecode ophalen) geselecteerd.

6. Log indien nodig in. Selecteer vervolgens To a different domain registrar (Naar een andere domeinregistreerder).
    7. Klik op Continue (Doorgaan).

'To a different domain registrar' (Naar een andere domeinregistreerder) is geselecteerd.

8. Kopieer de autorisatiecode en geef deze aan uw nieuwe domeinregistreerder.

Opmerking: Als u uw domein niet ziet staan, bent u wellicht ingelogd op een ander account. Meer informatie over schakelen tussen accounts.

4. Autoriseer de overdracht van uw domein.

Ga voor specifieke instructies naar uw nieuwe domeinhost.

5. Koppel Google Workspace aan uw nieuwe domeinhost.

Nadat u de overdracht van uw domein heeft voltooid, moet u de records bij uw nieuwe domeinhost updaten zodat deze werken met Google Workspace:

6. Als de domeinoverdracht is voltooid, zegt u uw domeinregistratieabonnement op.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.