Wat zijn softwaretestfasen en GA?

Alfatesten

De alfafase is een testfase met een beperkt aantal gebruikers en vindt plaats voordat releases worden vrijgegeven voor een grotere gebruikersgroep. Tijdens de alfatest worden functies gecontroleerd en wordt feedback verzameld van een kleine groep klanten. Doorgaans is deelname aan de alfatest alleen mogelijk op uitnodiging en gelden er voorwaarden voor gebruik voorafgaand aan de algemene beschikbaarheid van het product. Alfareleases bevatten mogelijk niet alle functies, er gelden geen SLA's voor en u kunt er geen technische support voor krijgen. Alfareleases zijn over het algemeen geschikt voor gebruik in testomgevingen.

Bètatesten

Producten of functies in de bètafase zijn geschikt voor tests en gebruik door een grotere groep klanten. Bèta's worden vaak openbaar aangekondigd. Er gelden geen SLA's voor bètareleases, tenzij anders aangegeven in de productvoorwaarden of de voorwaarden van een bepaald bètaprogramma. U kunt echter wel beperkte technische support krijgen. Een bètafase duurt gemiddeld ongeveer 6 maanden.

Openbare bètaprogramma's worden aangekondigd op de Updateblog over Google Workspace. Op de pagina Beschikbare Google Workspace-bètaprogramma's ziet u de beschikbare bètaprogramma's. Klanten kunnen apps voor bètatests indienen via de links op deze pagina.

Algemene beschikbaarheid (General Availability, GA)

Algemeen beschikbare producten en functies zijn beschikbaar voor alle klanten, kunnen worden gebruikt voor productietaken en er geldt waar van toepassing een Google Cloud-SLA voor. Google ondersteunt algemeen beschikbare producten en functies doorgaans via API's, CLI's en de Google Cloud Console, behalve in zeldzame gevallen waarin de levering van een of meer van de voorgaande mogelijkheden onredelijk is binnen de context van het specifieke product of de specifieke functie.