Begränsa gruppmedlemskap

Den här sidan är till för administratörer. Om du vill hantera grupper för ditt eget konto besöker du hjälpen om Google Grupper.

Utgåvor som stöds för den här funktionen: Enterprise Standard och Enterprise Plus, Education Standard och Education Plus, Enterprise Essentials Plus, Cloud Identity-premiumversion.  Jämför utgåvor

Som administratör kan du tillämpa begränsningar så att interna grupper eller konton inte kan gå med i en annan av organisationens grupper. Detta gör du med hjälp av en inställning för medlemsbegränsningar på gruppnivå. Du kan även använda den här inställningen för att låta vissa medlemmar från externa organisationer gå med i en av organisationens grupper.

Viktigt! Det är enbart grupper som en person i din organisation har skapat – inte externa grupper som skapas utanför organisationen – som kan gå med i en medlemsbegränsad grupp.

Använda API:et

Alla gruppägare eller gruppansvariga med åtkomst till API:et kan använda det för att begränsa medlemskap. Dessa användare kan inte göra begränsningarna mindre strikta eller ta bort dem. Det är bara administratörer som kan återställa ändringar som sådana användare gör.

Använd medlemstyp

Tillåt eller uteslut medlemskap med valfri kombination av följande medlemskategorier:

• Grupp
  • Användarkonto, som används av en person
  • Tjänstkonto, som används av en app eller virtuell dator

Du kan till exempel tillåta användare och tjänstkonton i gruppen, men inte andra grupper.

Om du tillåter grupper som medlemstyp kan du även placera eller kapsla in en grupp i en annan grupp. Stäng av kapsling genom att inte tillåta att grupper läggs till i andra grupper.

Tänk på följande

• Om du lägger till medlemsbegränsningar i en grupp kan du inte direkt lägga till medlemmar som bryter mot dessa begränsningar. (Du kan göra det indirekt genom kapsling.)
  • Underordnade grupper kan ha fler begränsningar än deras överordnade grupper har, men de måste ha minst de begränsningar som den överordnade har.

Använd kund-id

Du kan inte begränsa enskilda användare, men du kan göra ytterligare begränsningar utöver medlemstyp. Baserat på det kund-id som Google ger varje organisation kan du utesluta vissa externa medlemstyper samtidigt som andra tillåts. Du kan exempelvis tillåta

• enbart interna medlemmar
  • externa användarkonton och enbart interna tjänstkonton och grupper
  • externa tjänstkonton och enbart interna användare och grupper.

Har en grupp redan begränsningar?

Kontrollera kortet Säkerhetsinställningar (beta) på sidan med gruppinformation. En kod under rubriken Medlemsbegränsning visar att det finns begränsningar. Eftersom dessa begränsningar tillämpas när någon lägger till medlemmar i en grupp aktiveras en kontroll av utvärderingsstatusen om medlemmar läggs till. Kolumnen Utvärderingsstatus visar aktuell status för dessa begränsningar.

Utvärderingsstatus Betydelse
Kompatibel Gruppen innehåller enbart medlemmar som uppfyller de aktuella begränsningskriterierna.
Inte kompatibel Gruppen innehåller medlemmar som inte uppfyller de aktuella begränsningskriterierna och andra medlemmar kan läggas till i grupper inom gruppen.
Framåtkompatibel Gruppen innehåller medlemmar som inte uppfyller de aktuella begränsningskriterierna, men inga andra sådana medlemmar kan läggas till i gruppen.
Utvärderar Arbetet med att fastställa utvärderingsstatusen pågår i systemet.

Tänk på följande

• Om du tar bort begränsningar från en kapslad undergrupp blir den överordnade gruppen inte kompatibel.
  • Du kan bara lägga till en kompatibel grupp eller medlem direkt. När någon lägger till en grupp eller medlem kan den senare förlora kompatibiliteten.
  • Även om en överordnad grupp har kapslade underordnade grupper kan den överordnade gruppen fortfarande vara kompatibel.

Skapa en grupp med medlemsbegränsningar

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Katalogföljt avGrupper.
  3. Klicka på Skapa grupp.
  4. Ange gruppinformationenföljt avklicka på Nästa.
  5. Välj åtkomstinställningarföljt avklicka på Nästa
  6. Välj Begränsa medlemskap.
  7. Lägg till villkor i gruppens säkerhetsinställningar.
    När du skapar sökfrågan visas koden.
  8. (Valfritt) Om du vill ändra sökfrågan ändrar du alternativen som du har valt eller koden längst ned.
  9. Klicka på Skapa grupp.
    Kortet Säkerhetsinställningar (beta) på sidan med gruppinformation visar din sökfråga och begränsningsstatusen.

Hantera begränsningar för en befintlig grupp

Om du anger medlemsbegränsningar för en grupp innebär det att ingen kan lägga till medlemmar som inte är kompatibla i gruppen. Begränsningarna aktiverar inte medlemmar som inte uppfyller kraven från gruppen automatiskt. Du kan dock gå till medlemslistan och ta bort konton från gruppen manuellt.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Katalogföljt avGrupper.
  3. Klicka på en gruppföljt avgå till gruppens informationssida.
  4. Klicka på kortet Säkerhetsinställningar (beta)följt avSäkerhetsinställningar för att utöka dem.
  5. Välj ett alternativ:
    • Redigera sökfrågan med hjälp av sökfrågeverktyget eller koden. (Peka på beskrivningen om du vill veta mer om koden.)
    • Klicka på Inga begränsningar om du vill ta bort dina sökfrågor och ta bort medlemsbegränsningar.
  6. Klicka på Spara.
    Begränsningsstatusen kan vara allt från några sekunder till ett dygn.

Lägga till och ta bort medlemmar från grupper med begränsningar

Relaterade ämnen