Synkronisera data med LDAP-servern

Du kan använda en Google-produkt för att automatiskt synkronisera data på din LDAP-server, till exempel Microsoft Active Directory, med organisationens Google-konto.

Alternativ för att synkronisera data

Använda en lokal lösning

Google Cloud Directory Sync (GCDS) körs lokalt i servermiljön. Använd GCDS för att synkronisera Google-användare, grupper och delade kontakter så att de matchar informationen på LDAP-servern.

Om du vill ha mer information kan du gå till Google Cloud Directory Sync.

Använda en molnlösning (beta)

Directory Sync synkroniserar din LDAP-användar- och gruppdata med Google Cloud Directory. Synkroniseringsprocessen sker i molnet, så du behöver inte installera någon klient eller app. Om du vill använda Directory Sync måste du ha en anslutning mellan Google Cloud och LDAP-servern, normalt Cloud VPN eller Cloud Interconnect.

Directory Sync är i betaläge.

Om du vill ha mer information kan du gå till Directory Sync.

Vill du importera skoldata?

Du kan importera klasslistor från systemet för elevinformation (SIS) till Classroom. Mer information finns i Komma igång med import av klasslistor från SIS.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.