Een opgeschorte gebruiker herstellen

Als beheerder van de Google Workspace- of Cloud Identity-service van uw organisatie kunt u opgeschorte gebruikersaccounts herstellen die op de volgende manieren zijn opgeschort:

• Opgeschort door u of een andere beheerder om de toegang tijdelijk te blokkeren.
  • Automatisch opgeschort door de systemen van Google omdat het account risico liep.
  • Tijdelijk opgeschort voor gebruik van het Gmail-account omdat de accountlimieten zijn overschreden (alleen Google Workspace).
  • Automatisch opgeschort voor Gmail wegens het versturen van spam (alleen Google Workspace).

Nadat een account is hersteld, kan de gebruiker weer inloggen en heeft deze toegang tot alle services en gegevens.

Een individuele gebruiker herstellen

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Gebruikers.
  3. Klik boven de lijst Gebruikers op Een filter toevoegen en kies Gebruikersstatus.

Deze optie staat bovenaan de gebruikerslijst

4. Vink het vakje aan voor Opgeschort en klik op Toepassen.
  5. Plaats in de lijst Gebruikers de muisaanwijzer op de opgeschorte gebruiker en klik op Meerand thenHeractiveren.

Opnieuw activeren

U vindt deze optie ook links op de accountpagina van de gebruiker.
  6. Klik op Heractiveren om te bevestigen.

Opmerking: Als de optie Heractiveren niet beschikbaar is, bekijkt u Meer redenen voor opschortingen en de herstelopties ervan hieronder voor mogelijke redenen.

Gebruikers met meerdere tegelijk herstellen

U kunt opgeschorte gebruikers met meerdere tegelijk herstellen met een csv-bestand of de Admin SDK API's.

Met een csv-bestand

Als u meerdere gebruikers wilt herstellen met een csv-bestand, volgt u de instructies onder Meerdere gebruikers tegelijk toevoegen.

Voer in de gedownloade csv-template, in de kolom New Status [Upload Only] (Nieuwe status [alleen uploads]), Active (Actief) in.

Met de Admin SDK API's

Als u meerdere gebruikers wilt herstellen met de Admin SDK API's, volgt u de instructies op de pagina Users: update (Gebruikers: updaten). Stel de booleaanse waarde suspended (opgeschort) in op False (Onwaar) voor elke gebruiker.

Meer redenen voor opschortingen en de herstelopties ervan

U kunt een account dat is opgeschort wegens misbruik of het schenden van de Servicevoorwaarden van Google Workspace of Cloud Identity niet herstellen. De reden waarom een gebruiker is opgeschort, staat bovenaan de accountpagina van de gebruiker. Bekijk de volgende herstelopties.

Foutmelding Herstelopties
Opgeschort door beheerder De gebruiker is handmatig opgeschort door u of een andere beheerder. U kunt de gebruiker herstellen door op de link Heractiveren te klikken.

Automatisch opgeschort

De gebruiker is minderjarig

De gebruiker heeft zich aangemeld voor een aanvullende Google-service (zoals Google Wallet) en heeft een geboortedatum ingevoerd die niet voldoet aan de minimum leeftijdsvereisten. In overeenstemming met de Children's Online Privacy Protection Act (COPPA) wordt deze gebruiker na 30 dagen verwijderd door Google. Als de gebruiker de geboortedatum verkeerd heeft ingevoerd, heeft deze 30 dagen de tijd om in te loggen op accounts.google.com en bewijs van leeftijd te overleggen. Google-beheerders kunnen de leeftijd van de gebruiker rechtstreeks aanpassen in de Google Beheerdersconsole.

Opmerking: Er gelden andere leeftijdsvereisten voor klanten van Google Workspace for Education. Zij moeten contact opnemen met Ondersteuning voor Google Cloud als een leerling jonger dan 13 jaar is opgeschort.

Automatisch opgeschort

Niet-geverifieerde inlogpoging

Er zijn twee mogelijke oorzaken voor de opschorting:

Automatisch opgeschort

De gebruiker loopt wellicht risico

De gebruiker is opgeschort omdat de systemen van Google een mogelijk verdachte inlogactiviteit hebben gedetecteerd. Volg voordat u de gebruiker herstelt de stappen in de beveiligingschecklist voor beheerders. U kunt de gebruiker herstellen door op Heractiveren te klikken.

Automatisch opgeschort

Heeft de Servicevoorwaarden van Google niet nageleefd

De gebruiker is opgeschort vanwege schending van de Servicevoorwaarden van Google Workspace of Cloud Identity.

Deze accounts kunnen niet worden hersteld, ook niet door een Google-beheerder of Ondersteuning voor Google Cloud. Een gebruikersaccount dat is opgeschort wegens misbruik kan ook niet worden verwijderd.