Een opgeschorte gebruiker herstellen

Dit artikel is bestemd voor beheerders. Als u uw gmail.com-account wilt herstellen, gaat u naar uitgeschakelde accounts.

Als beheerder van de Google Workspace- of Cloud Identity-service van uw organisatie kunt u opgeschorte gebruikersaccounts herstellen die op de volgende manieren zijn opgeschort:

• Opgeschort door u of een andere beheerder om de toegang tijdelijk te blokkeren
  • Automatisch opgeschort door de systemen van Google omdat het account risico liep
  • Tijdelijk opgeschort voor gebruik van het Gmail-account omdat de accountlimieten zijn overschreden (alleen Google Workspace)
  • Automatisch opgeschort voor Gmail wegens het versturen van spam (alleen Google Workspace)

Nadat een account is hersteld, kan de gebruiker weer inloggen en heeft deze toegang tot alle services en gegevens.

Belangrijk: U kunt een account dat is opgeschort wegens misbruik of het schenden van de Servicevoorwaarden van Google Workspace of Cloud Identity niet herstellen.

Een opgeschort gebruikersaccount zoeken

U kunt opgeschorte accounts op een van de volgende manieren vinden:

• Gebruikersrapporten zoeken: Ga naar Menu Rapportage and then Rapporten and then Gebruikersrapporten and then Beveiliging:
    • Scroll door de kolom Status gebruikersaccount om te zoeken naar opgeschorte accounts.
    • Filter gebruikersrapporten. Klik op Een filter toevoegen , selecteer Status van gebruikersaccount and then Opgeschort en klik op Toepassen.
  • Zoeken met de tool voor beveiligingsonderzoek: Ga naar Beveiligingand then Beveiligingscentrum and then Onderzoekstool. Selecteer onder Gegevensbron de optie Gebruikers. Klik op Voorwaarde toevoegen en selecteer Opgeschorte ID. Gebruik de voorwaardenbuilder om de operator is en de voorwaarde True toe te voegen. Voer vervolgens een zoekopdracht uit.

Een individueel gebruikersaccount herstellen

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Directoryand thenGebruikers.
  3. Klik op Een filter toevoegen en kies Gebruikersstatus.

Deze optie staat bovenaan de gebruikerslijst
  4. Vink het vakje aan voor Opgeschort en klik op Toepassen.
  5. Klik in de lijst Gebruikers in de rij voor de opgeschorte gebruiker die u wilt herstellen op Meer optiesand thenHeractiveren.

Opnieuw activeren.

Tip: U vindt deze optie ook op de accountpagina van de gebruiker.
  6. Klik op Heractiveren om te bevestigen.

Als de optie Opnieuw activeren niet beschikbaar is, bekijkt u Redenen voor opschorting en de bijbehorende herstelopties verderop in dit artikel.

Gebruikers met meerdere tegelijk herstellen

Alles uitvouwen  |  Alles samenvouwen

U kunt opgeschorte gebruikersaccounts met meerdere tegelijk herstellen met een csv-bestand of de Admin SDK-API's.

Met een csv-bestand

Als u meerdere gebruikersaccounts wilt herstellen met een csv-bestand, volgt u de instructies in Meerdere gebruikers tegelijk toevoegen.

Voer in de gedownloade csv-template, in de kolom New Status [Upload Only] (Nieuwe status [alleen uploads]), Active (Actief) in.

Met de Admin SDK API's

Als u meerdere gebruikers wilt herstellen met de Admin SDK API's, volgt u de instructies op de pagina Users: update (Gebruikers: updaten). Stel voor elke gebruiker de Booleaanse variabele suspended (opgeschort) in op False.

Redenen voor opschorting en de bijbehorende herstelopties

De reden waarom een gebruikersaccount is opgeschort, staat bovenaan de accountpagina van de gebruiker.

Opschortingsbericht Definitie Herstelopties
Opgeschort door beheerder U of een andere beheerder heeft de gebruiker handmatig opgeschort. Als u de gebruiker wilt herstellen, klikt u rechtsboven op de accountpagina van de gebruiker op Heractiveren.

Automatisch opgeschort:

De gebruiker is minderjarig

De gebruiker heeft zich aangemeld voor een extra Google-service (zoals Google Pay) en heeft een geboortedatum ingevoerd die niet voldoet aan de minimum leeftijdsvereisten. In overeenstemming met de Children's Online Privacy Protection Act (COPPA) wordt dit gebruikersaccount na 30 dagen verwijderd door Google.

Opmerking: Voor klanten van Google Workspace for Education gelden andere leeftijdsvereisten. Als een leerling jonger dan 13 jaar is opgeschort, moeten beheerders contact opnemen met Google Workspace-support.

Methode 1: Beheerders kunnen de leeftijd van de gebruiker rechtstreeks corrigeren.

Als u de geboortedatum van de gebruiker wilt updaten, klikt u rechtsboven op de accountpagina van de gebruiker op Geboortedatum van gebruiker updaten.

Methode 2: Als de gebruiker de geboortedatum onjuist heeft ingevoerd, heeft deze 30 dagen de tijd om in te loggen op accounts.google.com. en bewijs van leeftijd te overleggen.

Automatisch opgeschort:

Niet-geverifieerde inlogpoging

Er zijn 2 mogelijke oorzaken voor de opschorting:

Oorzaak 1: De gebruiker is opgeschort wegens misbruik, zoals phishing of spammen.

De gebruiker kan het account herstellen door in te loggen op accounts.google.com en de instructies op het scherm te volgen.

Afhankelijk van het soort misbruik en de ernst ervan wordt de gebruiker gevraagd het volgende te doen: een captcha invullen of een verificatiecode invullen die naar hun mobiele telefoon is gestuurd.

Oorzaak 2: Het account van de gebruiker is binnen korte tijd toegevoegd, samen met veel andere accounts, bijvoorbeeld wanneer u meerdere gebruikers tegelijk toevoegt met een csv-bestand of veel accounts snel handmatig toevoegt. De gebruiker kan zijn account activeren door in te loggen op accounts.google.com en een verificatiecode in te voeren die naar zijn mobiele telefoon is gestuurd.

Automatisch opgeschort:

De gebruiker loopt mogelijk risico

De gebruiker is opgeschort omdat de systemen van Google een mogelijk verdachte inlogactiviteit hebben gedetecteerd.

Opmerking: Volg voordat u het gebruikersaccount herstelt de stappen in de beveiligingschecklist voor beheerders.

Als u het gebruikersaccount wilt herstellen, klikt u rechtsboven op de accountpagina van de gebruiker op Heractiveren.

Automatisch opgeschort:

Heeft de Servicevoorwaarden van Google niet nageleefd

De gebruiker is opgeschort vanwege schending van de Servicevoorwaarden van Google Workspace of Cloud Identity.

Deze accounts kunnen niet worden hersteld, ook niet door een Google-beheerder of Google Workspace-support.