Aktivera eller inaktivera arbetsplats för användare

Utgåvor som stöds för den här funktionen: Business Plus, Enterprise Standard och Enterprise Plus, Education Fundamentals, Education Standard, Teaching and Learning Upgrade och Education Plus, Nonprofits. Jämför utgåvor

Dina användare kan dela vilka platser de arbetar från utifrån en veckorutin samt engångsplatser. Du kan inaktivera den här funktionen. Då raderas alla platser som redan finns.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avKalender.
  3. Klicka på Delningsinställningar.
  4. Klicka på Arbetsplats.
  5. Om du vill att inställningen ska gälla alla väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj annars en underordnad organisationsenhet.
  6. Markera eller avmarkera Tillåt att användare anger sin dagliga arbetsplats.
  7. Klicka på Spara. Om du har konfigurerat en underordnad organisationsenhet kan du eventuellt ärva eller åsidosätta inställningarna för en överordnad organisationsenhet.

Om du inaktiverar arbetsplats kan det ta upp till 36 timmar innan funktionen tas bort och användarnas arbetsplatser raderas.

Så här ser arbetsplatser ut

Arbetsplatsen visas för närvarande bara på Kalender-plattformar och inte i katalogprofilen. Om du

• inaktiverar arbetsplatser: andra ser fortfarande ett avsnitt med den primära arbetsplatsen, som du kan välja via en annan inställning
  • låter arbetsplatser vara aktiverat: personer med åtkomst till ledig/upptagen i en kalenders händelser ser arbetsplatsernas namn i den kalendern.

Relaterade ämnen