De werklocatie aan- of uitzetten voor gebruikers

Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Business Plus, Enterprise Standard en Enterprise Plus, Education Fundamentals, Education Standard, Teaching and Learning Upgrade en Education Plus en Nonprofits. Versies vergelijken

Uw gebruikers kunnen de locaties waarvandaan ze werken delen op basis van een wekelijkse routine en eenmalige locaties. U kunt deze functie uitzetten. Bestaande locaties worden dan verwijderd.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenAgenda.
  3. Klik op Instellingen voor delen.
  4. Klik op Werklocatie.
  5. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling voor iedereen geldt. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  6. Vink het vakje aan of haal het vinkje weg voor Gebruikers toestaan hun dagelijkse werklocatie in te stellen.
  7. Klik op Opslaan. Als je een onderliggende organisatie-eenheid hebt geconfigureerd, kun je mogelijk de instellingen van de bovenliggende organisatie-eenheid Overnemen of Overschrijven.

Als u de werklocatie uitzet, kan het 36 uur duren voordat de functie is verwijderd en de werklocatie van gebruikers niet meer zichtbaar is.

Hoe werklocaties eruitzien

De werklocatie is momenteel alleen te zien in Agenda-platforms, niet in het directoryprofiel. Hierbij geldt het volgende:

• Werklocaties uitzetten: Anderen zien nog steeds het gedeelte 'Hoofdkantoorlocatie', dat u beheert met een andere instelling.
  • Werklocaties aan laten staan: Gebruikers met beschikbaar- of bezet-toegang tot de afspraken van een agenda zien werklocatienamen in die agenda.