Felsöka BIMI-problem

Lägga till varumärkets logotyp i utgående e-post

Följ felsökningsstegen i den här artikeln om

• logotypen inte visas i mottagarens inkorg
  • dina meddelanden skickas till skräpposten.

Du kan identifiera och lösa många BIMI-problem genom att följa stegen i det här avsnittet.

Verifiera först att BIMI-har konfigurerats korrekt

Innan du utför någon felsökning ska du kontrollera att BIMI-posten är korrekt konfigurerad genom att verifiera konfigurationsstegen:

1. Skapa och ladda upp logotypfilen.
  2. Få ditt VMC (Verified Mark Certificate).
  3. Lägga till en BIMI TXT-post hos domänleverantören.

Logotypen inte visas i mottagarens inkorg

Om varumärkeslogotypen inte visas som förväntat i mottagarens inkorg finns det flera möjliga skäl.

Rekommenderade steg:

Problem med e-postklient

• Verifiera att mottagaren använder en e-postklient som har stöd för BIMI. Läs dokumentationen om e-postklienten.

VMC-problem

• Verifiera status för VMC. Vänd dig till certifikatutfärdaren som utfärdade ditt VMC.
  • Om ditt VMC har godkänts verifierar du att .pem-filen för VMC är tillgänglig på din offentliga webbserver.
  • Om du har problem med värden eller med .pem-filen kontaktar du domänleverantören och ber om hjälp.
  • Verifiera att .pem-filen inkluderar eventuella bifogade CA-certifikat.
  • Verifiera att webbadressen för .pem-filen är korrekt i BIMI-posten.
  • Se till att SVG som är inbäddad i VMC har rätt formatering för att stödja VMC. Mer information finns i Hämta och validera VMC-standard (Verified Mark Certificates).

Problem med BIMI-bild

• Verifiera att SVG-filen för varumärkets logotyp uppfyller kraven och rekommendationerna för BIMI-bildfilerna.
  • Verifiera att SVG-filen är tillgänglig på din offentliga webbserver.
  • Verifiera att den offentliga webbservern finns på den domän där du lade till DNS TXT-posten för BIMI.
  • Verifiera att webbadressen för SVG-filen är korrekt i BIMI-posten.

Meddelanden från din organisation skickas till skräpposten

Om meddelanden från din domän skickas till skräpposten kan det vara problem med domänens e-postautentisering.

Rekommenderade steg:

• Verifiera att DMARC har konfigurerats korrekt för domänen. Vi rekommenderar att du konfigurerar både SPF och DKIM innan du konfigurerar DMARC. Läs mer om e-postautentisering och få detaljerade konfigurationssteg i Förhindra skräppost, identitetsförfalskning och nätfiske med Gmail-autentisering.
  • Verifiera att DMARC-policyn har konfigurerats med rätt värden för BIMI:
    • Policyalternativet (p) måste ställas in på quarantine eller reject. BIMI har inte stöd för DMARC-policyer där alternativet p är inställt på none.
    • Procentalternativet (pct) måste ställas in på 100. Detta värde tillämpar DMARC-policyn på all utgående e-post (100 procent) från domänen. BIMI har inte stöd för DMARC-policyer där pct-värdet inte är 100.