Controle en export van Meet-opnamen in Drive

De Meet-opnameactiviteit van gebruikers controleren

Als beheerder kunt u in het Google Drive-controlelogboek in de Google Beheerdersconsole onder andere zien hoe vaak vergaderingen worden opgenomen en wie ze opneemt of downloadt.

U exporteert de controlegegevens naar Google Spreadsheet en analyseert ze via een draaitabel in Spreadsheets of via Data Studio.

Het Drive-controlelogboek exporteren

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Rapporten.
  3. Klik links, onder Controlelogboek, op Drive.
  4. Klik op Een filter toevoegen.
  5. Klik op Itemtypeand thenMP4-video.

Opmerking: U moet mogelijk naar beneden scrollen om MP4-video te zien.

6. Klik nogmaals op Een filter toevoegen.
  7. Klik op Itemnaam en vul GMT in.
  8. Klik op Toepassen.
  9. Klik als het rapport klaar is op Downloaden "".
  10. Zorg dat Momenteel geselecteerde kolommen en Google Spreadsheets zijn geselecteerd en klik op Downloaden.

Het kan even duren voordat de export is gedownload. Dit hangt af van het aantal gebruikers in uw domein.

Uw gegevens analyseren

Een draaitabel gebruiken

Nadat u de gegevens heeft geëxporteerd, kunt u ze analyseren in Google Spreadsheets met een draaitabel. U kunt zien welke gebruikers in uw organisatie Meet-videogesprekken opnemen en hoe vaak de opnamen worden bekeken of gedownload.

1. Open de spreadsheet met de Meet-gegevens in Spreadsheets.
  2. Selecteer alle gegevens. Klik op Gegevensand thenDraaitabel.
  3. Klik bij Draaitabel maken op Maken.
  4. Doe het volgende aan de rechterkant, onder Editor voor draaitabel:
    1. Klik bij Rijen op Toevoegenand thenEigenaar.
    2. Klik bij Kolommen op Toevoegenand thenNaam gebeurtenis.
    3. Klik bij Waarden op Toevoegenand thenNaam gebeurtenis.
    4. Doe het volgende onder Filters:
      1. Klik op Toevoegenand thenNaam gebeurtenis.
      2. Klik onder Status op Alle items worden weergegeven en klik bovenaan op Alles wissen.
      3. Klik in de lijst Alle items worden weergegeven op Maken, Downloaden en Weergeven.
      4. Klik op OK.
Data Studio gebruiken

Nadat u de gegevens heeft geëxporteerd, kunt u deze visualiseren met een Data Studio-template. Controleer of uw account Data Studio-toegang heeft in de instellingen in de Beheerdersconsole. U kunt deze service aanzetten voor een deel van de gebruikers. Zie Services aan- of uitzetten voor gebruikers voor meer informatie.

1. Open de Data Studio-template.
  2. Klik op Meer ""and thenKopie maken.
  3. Klik onder Nieuwe gegevensbron op de pijl-omlaag Pijl-omlaagand thenNieuwe gegevensbron maken.
  4. Kies Google Spreadsheets en selecteer het gegevensbestand dat u heeft geëxporteerd uit Spreadsheets.
  5. Klik op Koppelen.
  6. Controleer de kolommen en klik op Toevoegen aan rapport.

U bevindt zich nu in de bewerkingsmodus.

7. Klik rechtsboven op Weergeven om over te schakelen naar de weergavemodus.
  8. Gebruik de navigatiebalk aan de zijkant om verschillende inzichten te krijgen in uw Meet-opnamen.