Meet-opnamen in Drive-logboekgebeurtenissen

Controle- en onderzoekspagina: inzicht in het gebruik van Meet-opnamen in uw domein
De pagina Controlelogboek is vervangen door een nieuwe pagina voor controle en onderzoek. Ga naar Verbeterde controle- en onderzoeksfunctionaliteit: Wat is er nieuw in Google Workspace voor meer informatie over deze wijziging.

Als beheerder kunt u op de controle- en onderzoekspagina zoekopdrachten naar Meet-opnamen uitvoeren in Drive-logboekgebeurtenissen. Hier kunt u via Google Drive-logboekgebeurtenissen onder meer zien hoe vaak vergaderingen worden opgenomen en wie ze opneemt of downloadt. Exporteer de Drive-logboekgebeurtenisgegevens naar Google Spreadsheets en analyseer ze met een draaitabel in Spreadsheets of via Looker Studio.

Raadpleeg Over de controle- en onderzoekstool voor een volledige lijst van services en activiteiten die u kunt onderzoeken, zoals Google Drive of gebruikersactiviteit.

Gebeurtenisgegevens in het Drive MP4-logboek filteren en exporteren

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then  Rapportenand thenControle en onderzoekand thenGebeurtenissen in het Drive-logboek.
  3.  Klik op Een filter toevoegenand thenselecteer  Documenttype
  4. Klik op Documenttypeand then selecteerMp4and thenklik op Toepassen.
    Tip: Scroll omlaag om MP4 te zien.
  5. Klik op Zoeken.
  6. Klik op Alles exporteren.
  7. Vul een naam inand thenklik op Exporteren.
    De export wordt onder de tabel met zoekresultaten weergegeven, onder Actieresultaten exporteren.
  8. Klik op de link van de exportnaam.
    De logboekgebeurtenisgegevens worden geopend in Google Spreadsheets.

Het kan even duren voordat de export is gedownload. Dit hangt af van het aantal gebruikers in uw domein.

Uw gegevens analyseren

Google Spreadsheets gebruiken

Nadat u de gegevens heeft geëxporteerd, kunt u ze in Google Spreadsheets analyseren met een draaitabel.

U kunt zien welke gebruikers in uw organisatie Meet-videogesprekken opnemen en hoe vaak de opnamen worden bekeken of gedownload.

1. Open de spreadsheet met de Meet-gegevens in Spreadsheets.
  2. Selecteer alle gegevens. Klik op Gegevensand thenDraaitabeland thenMaken.
  3. Doe het volgende aan de rechterkant, onder Editor voor draaitabel:
    1. Klik bij Rijen op Toevoegenand thenEigenaar.
    2. Klik bij Kolommen op Toevoegenand thenGebeurtenis.
    3. Klik bij Waarden op Toevoegenand thenNaam gebeurtenis.
    4. Doe het volgende onder Filters:
      1. Klik op Toevoegenand thenNaam gebeurtenis.
      2. Klik onder Status op Alle items worden getoondand thenWissenand thenMaken, Downloaden en Bekijken.
      3. Klik op OK.
Looker Studio gebruiken

Nadat u de logboekgebeurtenisgegevens heeft geëxporteerd, kunt u deze visualiseren met een Looker Studio-template.

Als u Looker Studio wilt gebruiken, moet u controleren of uw account toegang heeft tot Looker Studio in de Beheerdersconsole-instellingen.

1. Open de Looker Studio-template.
  2. Klik op Meer and thenKopie maken.
  3. Klik onder Nieuwe gegevensbron op de pijl-omlaag Pijl-omlaagand thenNieuwe gegevensbron maken.
  4. Kies Google Spreadsheets en selecteer het gegevensbestand dat u heeft geëxporteerd uit Spreadsheets.
  5. Klik op Koppelen.
  6. Controleer de kolommen en klik op Toevoegen aan rapport.
    U bevindt zich nu in de bewerkingsmodus.
  7. Klik rechtsboven op Weergeven om over te schakelen naar de weergavemodus.
  8. Gebruik de navigatiebalk aan de zijkant om verschillende inzichten te krijgen in uw Meet-opnamen.