Bandbreddsgränser för Gmail

Alla Google Workspace-konton har bandbreddsgränser i Gmail som skyddar Googles system och konton.

Som administratör kan du kontrollera användarlistan på administratörskonsolen för konton som har stängts av eftersom de har nått Gmail-gränserna. Du kan även se när kontona återställs. I vissa fall kan du återställa Gmail-avstängningen. Mer information finns i Återställa ett avstängt Gmail-konto.

Undvika stora överföringar av data

Aktiviteter som överför stora mängder data på kort tid kan medföra att Gmail-kontona når bandbreddsgränsen. Om du till exempel synkroniserar ett Gmail-konto med en extern e-postkund kan en stor mängd data användas.

Om synkroniseringsgränsen aktiveras aktiveras ett skydd som tillfälligt stoppar IMAP-uppladdningar för kontot. Rekommendationer om gränser och synkronisering finns i Synkroniseringsgränser

Övervaka bandbreddsgränser för alla Google Workspace-utgåvor

Följande bandbreddsgränser i Gmail gäller alla Google Workspace-utgåvor och kan ändras utan föregående meddelande.

Bandbreddsgränser för Gmail

Gräns Per timme Per dag
Ladda ned med webbkund 750 MB 1 250 MB
Uppladdning via webbkund (inkluderar e-post som skickas via Gmail SMTP) 300 MB 1 500 MB

Bandbreddsgränser för POP och IMAP

Gräns Per dag
Ladda ned med IMAP 2 500 MB
Ladda ned med POP 1 250 MB
Ladda upp med IMAP 500 MB

Relaterade ämnen

Hantera bandbreddsgränser för IMAP

Dessa riktlinjer gäller för alla applikationer som använder IMAP för att synkronisera e-post med Gmail. De här programmen omfattar externa e-postkunder och verktyg för säkerhetskopiering.

Hantera dina IMAP-kunder

Om du använder flera IMAP-kunder med samma konto laddas varje meddelande ned flera gånger. Detta ökar Gmails bandbredd exponentiellt.

Så här kan du minska bandbreddsanvändningen för IMAP-kunder:

Sök efter oönskade IMAP-kunder

Verktyg och tjänster som säkerhetskopierar Google Workspace-data använder ofta IMAP för att komma åt e-post. Ibland kan användare eller administratörer konfigurera en IMAP-kund och sedan sluta använda den. Eller också är de inte medvetna om att en tjänst eller ett verktyg använder IMAP för åtkomst till Google Workspace.

Här är några sätt att identifiera IMAP-kunder som används med Google Workspace:

• Du kan ta reda på om några Google Workspace Marketplace-appar använder IMAP på administratörskonsolen.
  • Kontoägare kan kontrollera sinaAuktoriseringssida för Google-konton och inaktivera oönskade objekt underAnslutna webbplatser ,Appar ochTjänster ochProgramspecifika lösenord ,
  • Kontoägare kan ändra sitt Google Workspace-lösenord så att kunder som synkroniserar med lösenordet inte längre kan logga in på kontot. Lägg till en IMAP-kund i taget med det nya lösenordet.

Uppdatera IMAP-inställningarna för synkronisering

Undvik att nå bandbreddsgränsen för IMAP-nedladdning genom att ändra Gmail-inställningarna till:

• Öka eller ta bort gränser för mappstorlek. Läs mer.
  • Synkronisera färre mappar i IMAP.  Vi rekommenderar att du begränsar inställningen till 500 etiketter. Läs mer.

Andra synkroniseringsmetoder räknas in i bandbreddsgränserna för synkronisering. Mer information finns i Synkroniseringsgränser för Gmail.

Felsöka problem med bandbredd

Detta avsnitt beskriver effekterna på konton som uppnår bandbreddsgränser, aktiviteter som kan orsaka bandbreddsproblem samt rekommendationer för att minska bandbredden och hålla sig inom gränserna.

Effekter på konton

När du loggar in på ett avstängt konto får kontots ägare ett felmeddelande på inloggningssidan. En avstängning varar vanligtvis i en timme, men kan pågå upp till 24 timmar. Kontoägaren kan logga in och använda kontot igen när avstängningen upphör och bandbreddsgränsen återställs.

Orsaker till bandbreddsproblem och rekommenderade åtgärder

Migreringar eller massåtgärder med IMAP

Så här undviker du att nå IMAP-gränserna för uppladdning:

• Undvik stora kopiera- eller dra-åtgärder när du använder IMAP.
  • Använd ett migreringsalternativ som stöds vid migrering. Använd inte IMAP för att ladda upp meddelanden. Mer information finns i Migrera organisationens data till Google Workspace
  • När du laddar ned en stor mängd data kan du antingen begränsa nedladdningshastigheten i verktyget du använder eller ladda ned delvis.

För migreringsbehov kan kontoägare ladda ned hela sin postlåda cirka tre gånger i månaden.

Kontinuerliga försök

Vissa e-postkunder kan testa åtgärder upprepade gånger tills de når kontots bandbreddsgräns. Se till att kunder inte ständigt försöker utföra åtgärder genom att försöka återskapa profilen eller synkronisera förhållandet på alla IMAP-klienter.

Dela ett konto mellan användarna

Om flera användare ofta ansluter till samma konto från olika platser kan kontot nå ett Gmail-gränsvärde. När detta händer är kontot tillfälligt låst.

Om du vill låta flera personer använda samma Gmail-konto använder du antingen en gemensam inkorg eller en kontodelegering. Mer information finns i Undvik att dela ett konto mellan användare

Rekommendationer för hur du håller dig inom bandbreddsgränserna

Minska antalet e-postetiketter

Om du minskar antalet etiketter i Gmail och antalet etiketter för varje meddelande minskar bandbredden när Gmail överför data till en e-postklient. Ett Gmail-konto bör inte ha fler än 500 etiketter. Mer information finns i Skapa etiketter för att organisera Gmail

Använd andra resurser för att överföra och dela filer

Minska risken för att Gmail når bandbreddsgränser genom att undvika att använda e-postbilagor för stor fildelning. använda Google-tjänster som Drive, Sites, Foto och YouTube för innehållsdelning

Relaterade ämnen

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.