Bandbreedtelimieten voor Gmail

Alle Google Workspace-accounts hebben bandbreedtelimieten voor Gmail die zorgen voor de gezondheid en veiligheid van Google-systemen en -accounts.

Als beheerder kunt u in de gebruikerslijst in de Beheerdersconsole zien of een account is opgeschort omdat het de Gmail-limiet heeft bereikt. U kunt ook zien wanneer de accounts worden gereset. In sommige gevallen kunt u de Gmail-opschorting resetten. Zie Een opgeschort Gmail-account herstellen voor meer informatie.

Vermijd het overzetten van grote hoeveelheden gegevens

Activiteiten waarbij grote hoeveelheden gegevens in korte tijd worden overgezet, kunnen ertoe leiden dat een Gmail-account de bandbreedtelimiet bereikt. Als u bijvoorbeeld een Gmail-account synchroniseert met een e-mailclient van derden, wordt een grote hoeveelheid gegevens gebruikt.

Als u de synchronisatielimiet bereikt, wordt een functie geactiveerd waardoor IMAP-uploads voor het account tijdelijk worden gestopt. Zie Synchronisatielimieten voor aanbevelingen over limieten en synchronisatie.

Bandbreedtelimieten controleren voor alle Google Workspace-versies

De volgende bandbreedtelimieten voor Gmail gelden voor alle versies van Google Workspace en kunnen zonder kennisgeving worden gewijzigd.

Bandbreedtelimieten voor Gmail

Limiet Per uur Per dag
Downloaden via webclient 750 MB 1250 MB
Uploaden via webclient (inclusief e-mails verzonden via Gmail SMTP) 300 MB 1500 MB

Bandbreedtelimieten voor POP en IMAP

Limiet Per dag
Downloaden via IMAP 2500 MB
Downloaden via POP 1250 MB
Uploaden via IMAP 500 MB

Gerelateerde onderwerpen

IMAP-bandbreedtelimieten beheren

Deze richtlijnen gelden voor alle apps die IMAP gebruiken om e-mail te synchroniseren met Gmail. Dit zijn bijvoorbeeld e-mailclients en back-uptools van derden.

Uw IMAP-clients beheren

Als u meerdere IMAP-clients gebruikt met hetzelfde account, wordt elk bericht meerdere keren gedownload. Het Gmail-bandbreedtegebruik neemt hierdoor exponentieel toe.

Zo vermindert u het bandbreedtegebruik door IMAP-clients:

• Verwijder ongebruikte IMAP-clients of schakel ze uit.
  • Sluit IMAP-clients als deze niet worden gebruikt.
  • Zorg dat alle clients zijn ingesteld zoals beschreven in de aanbevolen instellingen voor IMAP-clients.

Controleren op ongewenste IMAP-clients

Tools of services die een back-up maken van Google Workspace-gegevens, gebruiken meestal IMAP voor toegang tot e-mail. Soms stellen gebruikers of beheerders een IMAP-client in, maar gebruiken deze vervolgens niet meer. Of de gebruiker had niet in de gaten dat een service of tool IMAP gebruikt voor toegang tot Google Workspace.

Hier volgen enkele manieren om te bepalen welke IMAP-clients worden gebruikt met Google Workspace:

• U kunt in de Beheerdersconsole controleren of er Google Workspace Marketplace-apps zijn die IMAP gebruiken.
  • Accounteigenaren kunnen hun autorisatiepagina voor Google-accounts controleren en de toegang voor ongewenste items uitschakelen onderVerbonden sites, Apps enServices en App-specifieke wachtwoorden.
  • Accounteigenaren kunnen hun Google Workspace-wachtwoord wijzigen zodat klanten die synchroniseren met het wachtwoord niet meer kunnen inloggen op het account. Voeg IMAP-clients 1 voor 1 weer toe met het nieuwe wachtwoord.

IMAP-instellingen voor synchronisatie updaten

Om te voorkomen dat de bandbreedtelimiet voor IMAP-downloads wordt bereikt, wijzigt u de Gmail-instellingen in:

• Beperkingen voor mapgrootte verhogen of verwijderen. Meer informatie
  • Minder mappen synchroniseren in IMAP.We raden u aan deze instelling te beperken tot 500 labels. Meer informatie

Andere synchronisatiemethoden tellen ook mee voor de bandbreedtelimieten voor synchronisatie. Zie Gmail-synchronisatielimieten voor meer informatie.

Problemen met de bandbreedte oplossen

In dit gedeelte beschrijven we de gevolgen van het bereiken van bandbreedtelimieten voor accounts, vertellen we welke activiteiten bandbreedteproblemen kunnen veroorzaken en geven we aanbevelingen om de bandbreedte te verminderen en binnen de limieten te blijven.

Gevolgen voor accounts

Als een accounteigenaar inlogt op een opgeschort account, ziet deze een foutmelding op de inlogpagina. Een opschorting duurt meestal 1 uur, maar kan 24 uur duren. De accounteigenaar kan inloggen en het account weer gebruiken als de opschorting voorbij is en de bandbreedtelimiet wordt gereset.

Oorzaken van bandbreedteproblemen en aanbevolen acties

Migraties of bulkbewerkingen via IMAP

Voorkomen dat IMAP-uploadlimieten worden bereikt:

• Vermijd het kopiëren of slepen van grote hoeveelheden content bij gebruik van IMAP.
  • Gebruik een ondersteunde migratieoptie als u migreert. Gebruik geen IMAP om berichten te uploaden. Zie De gegevens van uw organisatie migreren naar Google Workspace voor meer informatie.
  • Als u een grote hoeveelheid gegevens downloadt, beperk dan de downloadsnelheid van de tool die u gebruikt of download de gegevens in delen.

Accounteigenaren kunnen voor de migratie hun hele postvak ongeveer 3 keer per maand downloaden.

Voortdurende pogingen

Sommige e-mailclients proberen acties herhaaldelijk totdat de bandbreedtelimiet van het account is bereikt. Probeer het profiel opnieuw te maken of de relatie te synchroniseren voor alle IMAP-clients om te voorkomen dat clients acties doorlopend proberen.

Een account delen onder gebruikers

Als meerdere gebruikers vaak hetzelfde account openen vanaf verschillende locaties, kan het account een Gmail-drempel bereiken. Wanneer dit gebeurt, wordt het account tijdelijk vergrendeld.

Als u wilt dat meerdere mensen hetzelfde Gmail-account kunnen gebruiken, gebruikt u een gezamenlijke inbox of een accountmachtiging. Zie Deel geen account met meerdere gebruikers voor meer informatie.

Aanbevelingen om binnen de bandbreedtelimieten te blijven

Beperk het aantal e-maillabels

Beperk het aantal labels in Gmail en het aantal labels voor elk bericht. Zo wordt de bandbreedte kleiner als Gmail gegevens overzet naar een e-mailclient. Een Gmail-account mag niet meer dan 500 labels bevatten. Zie Labels maken om Gmail te ordenen voor meer informatie.

Gebruik andere bronnen om bestanden over te zetten en te delen.

Als u minder risico wilt lopen dat Gmail de bandbreedtelimieten bereikt, verzend dan geen grote bestanden als e-mailbijlage. Gebruik Google-services zoals Drive, Sites, Foto's en YouTube om content te delen.