Beveiligingsupdate voor het delen van links naar Drive

Bij een beveiligingsupdate zijn de URL's van bepaalde Google Drive-bestanden en -mappen gewijzigd om een resourcesleutel toe te voegen. Zo wordt het delen van bestanden veiliger gemaakt. Met deze beveiligingsmaatregel, die wordt weergegeven in de URL van een bestand, kunt u het bestand beschermen tegen onbedoelde toegang. Als u wilt controleren of een bestands-URL een bronsleutel bevat, kijkt u of er resourcekey= in de URL staat.

Over de update

• Als u niets heeft gedaan, heeft de beveiligingsupdate gevolgen voor bepaalde bestanden en mappen in Mijn Drive en gedeelde Drives, maar niet voor Google-documenten, -spreadsheets en -presentaties.
  • De toegang tot getroffen bestanden verandert niet voor mensen die deze bestanden al hebben bekeken of die rechtstreeks toegang hebben.
  • De meeste gebruikers kunnen standaard de update verwijderen van bestanden waarvan ze de eigenaar zijn of die ze beheren. Een uitzondering hierop zijn gebruikers in een Google Workspace for Education-organisatie.
  • Zelfs als u momenteel geen getroffen content heeft, kunnen getroffen bestanden in uw organisatie terechtkomen via gedeelde Drives of een wijziging in het eigendom van bestanden.

Bestanden en mappen die intern worden gebruikt

Voor interne sites of documentatie met links moet u deze links updaten naar nieuwe links met resourcesleutels. Vraag de eigenaar van het item om een nieuwe link.

Tijdlijn

Eerst stelde Drive de betreffende gebruikers op de hoogte van de update en eventuele getroffen items waarvan ze de eigenaar of beheerder waren. Als u dit toestond, konden gebruikers de update verwijderen voor deze items. De update is eind september 2021 voltooid.

De beveiligingsupdate toepassen of verwijderen

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenDrive en Documenten.
  3. Klik op Instellingen voor delenBeveiligingsupdate voor bestanden.
  4. Kies hoe u de update wilt toepassen:
    • Beveiligingsupdate toepassen op alle relevante bestanden
    • Beveiligingsupdate verwijderen voor alle relevante bestanden (afgeraden)
  5. (Optioneel als de update wordt toegepast) Als u wilt dat gebruikers de update kunnen verwijderen of toepassen op bestanden waarvan ze de eigenaar zijn of die ze beheren, vinkt u het vakje aan om dit toe te staan.
  6. Als u wijzigingen heeft aangebracht, klikt u op Opslaan.