Definiera SPF-posten – grundläggande konfiguration

Skydda mot identitetsförfalskning och nätfiske och bidra till att förhindra att meddelanden markeras som skräppost

Målgrupp

Den här artikeln är avsedd för personer som inte har erfarenhet av att konfigurera SPF (Sender Policy Framework) eller e-postservrar. Den här artikeln innehåller SPF-poster av standardtyp för att skicka e-post enbart med Google Workspace eller för Google Workspace och dina andra e-postavsändare. Mer avancerad, teknisk information om SPF, inklusive krav på SPF-poster, syntax för SPF-poster och hur SPF påverkar e-postleverans, finns i Definiera SPF-posten – avancerad konfiguration.

En SPF-post identifierar de e-postservrar och domäner som får skicka e-post åt din domän. Mottagande servrar kontrollerar SPF-posten för att verifiera att inkommande meddelanden som verkar komma från organisationen skickas från servrar som du tillåter.

Domäner kan bara ha en SPF-post. SPF-posten för en domän kan dock ange flera servrar och externa parter som får skicka e-post för domänen.

Set up SPF

Konfigurera SPF genom att lägga till en DNS TXT-post hos domänleverantören.

SPF-post: enbart Google Workspace

Om all e-post från organisationen enbart skickas med Google Workspace kopierar du denna textrad för SPF-posten:

v=spf1 include:_spf.google.com ~all

Nästa steg

Gå direkt till nästa steg: Lägg till SPF-posten hos domänleverantören.

SPF-post: Google Workspace plus andra avsändare

Om du skickar e-post med andra servrar eller externa tjänster utöver Google Workspace skapar du en anpassad SPF-post som auktoriserar dessa avsändare. Om du är osäker på vilka tjänster det rör sig om läser du Identifiera alla e-postavsändare för organisationenInnan du konfigurerar SPF.

SPF-posten ska inkludera en referens till Google Workspace och till domänerna och IP-adresserna för alla servrar eller tjänster som skickar e-post för domänen.

Exempel på SPF-poster: Google Workspace plus andra avsändare

Här är exempel på SPF-poster för vanliga e-postkonfigurationer som använder Google Workspace och andra avsändare. Varje exempel inkluderar _spf.google.com, vilket krävs för att skicka e-post med Google Workspace.

Börja med denna SPF-post för Google Workspace och lägg sedan till informationen för dina andra avsändare:

v=spf1 include:_spf.google.com ~all

Viktigt! IP-adresserna och domännamnen som används i den här tabellen är exempel. Ersätt dem med IP-adresser och domäner för dina avsändare.

Exempel på SPF-post Beskrivning
v=spf1 ip4:192.168.0.0/16 include:_spf.google.com ~all

Auktoriserar dessa e-postavsändare för domänen:

• Alla servrar med en IP-adress mellan 192.168.0.0 och 192.168.255.255
  • Google Workspace
v=spf1 ip4:192.168.0.0/16 include:_spf.google.com include:sendyourmail.com ~all

Auktoriserar dessa e-postavsändare för domänen:

• Servrar mellan 192.168.0.0 och 192.168.255.255
  • Google Workspace
  • Tjänst från tredje part Sendyourmail
v=spf1 a:mail.solarmora.com ip4:192.72.10.10 include:_spf.google.com ~all

Auktoriserar dessa e-postavsändare för domänen:

• Server mail.solarmora.com
  • Server med IP-adressen 192.72.10.10
  • Google Workspace
v=spf1 include:servers.mail.net include:_spf.google.com ~all

Auktoriserar dessa e-postavsändare för domänen:

• E-posttjänst från tredje part med server servers.mail.net
  • Google Workspace

Nästa steg

När du har skapat SPF-posten för domänen lägger du till SPF-posten hos domänleverantören.