Een SPF-record maken: basisinstallatie

Beschermen tegen spoofing en phishing en voorkomen dat berichten worden gemarkeerd als spam

Voor wie is dit artikel bedoeld

Dit artikel is bedoeld voor mensen die geen ervaring hebben met het instellen van Sender Policy Framework (SPF) of e-mailservers. Dit artikel bevat standaard SPF-records om alleen e-mails te sturen met Google Workspace of met Google Workspace en uw andere e-mailafzenders. Zie Een SPF-record maken: geavanceerde installatie voor geavanceerde technische informatie over SPF, zoals SPF-recordvereisten, SPF-recordsyntaxis en hoe SPF de e-mailbezorging beïnvloedt.

In een SPF-record staan de e-mailservers en domeinen die e-mails mogen sturen namens uw domein. Ontvangstservers bekijken de SPF-record om te controleren of berichten die afkomstig lijken te zijn van uw organisatie, zijn gestuurd door servers die u hiervoor toestemming heeft gegeven.

Een domein kan slechts één SPF-record hebben. De SPF-record van een domein kan echter meerdere servers en partijen bevatten die e-mails mogen sturen namens het domein.

Set up SPF

Stel SPF in door een DNS TXT-record toe te voegen bij uw domeinprovider.

SPF-record: alleen Google Workspace

Als alle e-mails uit uw organisatie alleen worden verstuurd via Google Workspace, kopieert u deze regel tekst voor de SPF-record:

v=spf1 include:_spf.google.com ~all

Volgende stappen

Ga rechtstreeks naar de volgende stap: De SPF-record toevoegen bij uw domeinprovider.

SPF-record: Google Workspace en andere afzenders

Als u naast Google Workspace e-mails stuurt via andere servers of services van derden, moet u een aangepaste SPF-record maken waarin deze afzenders worden geautoriseerd. Als u niet zeker weet welke services e-mails sturen namens uw organisatie, bekijkt u Alle e-mailafzenders van uw organisatie in kaart brengen, in Voordat u SPF instelt.

De SPF-record moet een referentie bevatten naarGoogle Workspace en naar de domeinen en IP-adressen van alle servers of services die e-mails sturen namens uw domein.

Voorbeelden van SPF-records: Google Workspace en andere afzenders

Hier ziet u enkele voorbeelden van SPF-records voor veelgebruikte e-mailinstallaties voor Google Workspace en andere afzenders. Elk voorbeeld bevat _spf.google.com. Dit is vereist om e-mails te sturen via Google Workspace.

Begin met deze SPF-record voor Google Workspace en voeg vervolgens de gegevens toe van de andere afzenders:

v=spf1 include:_spf.google.com ~all

Belangrijk: De IP-adressen en domeinnamen in deze tabel zijn voorbeelden. Vervang ze door de IP-adressen en domeinen van uw afzenders.

Voorbeeld van een SPF-record Beschrijving
v=spf1 ip4:192.168.0.0/16 include:_spf.google.com ~all

Autoriseert deze e-mailafzenders voor uw domein:

• Servers met een IP-adres tussen 192.168.0.0 en 192.168.255.255
  • Google Workspace
v=spf1 ip4:192.168.0.0/16 include:_spf.google.com include:sendyourmail.com ~all

Autoriseert deze e-mailafzenders voor uw domein:

• Servers met een IP-adres tussen 192.168.0.0 en 192.168.255.255
  • Google Workspace
  • Service van derden Sendyourmail
v=spf1 a:mail.solarmora.com ip4:192.72.10.10 include:_spf.google.com ~all

Autoriseert deze e-mailafzenders voor uw domein:

• Server mail.solarmora.com
  • Server met IP-adres 192.72.10.10
  • Google Workspace
v=spf1 include:servers.mail.net include:_spf.google.com ~all

Autoriseert deze e-mailafzenders voor uw domein:

• E-mailservice van derden met server servers.mail.net
  • Google Workspace

Volgende stappen

Nadat u de SPF-record heeft gemaakt voor uw domein, voegt u de SPF-record toe bij uw domeinprovider.