Om Google Cloud Directory Sync

Med Google Cloud Directory Sync (GCDS), kan du synkronisera data på Google-domänen med Microsoft ® Active Directory ® eller LDAP-servern. Dina användare, grupper och delade kontakter på Google synkroniseras för att matcha informationen på LDAP-servern.

Data på LDAP-katalogservern ändras aldrig och utsätts inte för någon risk. GCDS är ett säkert verktyg som hjälper dig att enkelt hålla ordning på användare och grupper.

GCDS hette tidigare Google Apps Directory Sync (GADS).

Så här fungerar GCDS

1. Data exporteras i en lista från LDAP-servern eller Active Directory. Du kan ange regler för hur denna lista skapas.
  2. GCDS ansluter till Google-domänen och skapar en lista med användare, grupper och delade kontakter som du anger.
  3. GCDS jämför dessa listor och uppdaterar Google-domänen för att matcha data.
  4. När synkroniseringen är klar skickas en rapport via e-post till alla adresser som du anger.

Viktiga fördelar med GCDS

• Säkerställer att Google-domändata matchar data i Active Directory eller på LDAP-servern.
  • Gör att du kan konfigurera regler för anpassad mappning av användare, grupper, kontakter som inte är anställda, användarprofiler, alias, kalenderresurser och undantag.
  • Utför en envägssynkronisering. Data på din LDAP-server uppdateras eller ändras aldrig.
  • Körs som ett verktyg i din servermiljö. Det finns ingen tillgång till din LDAP-katalogserverdata utanför din perimeter.
  • Inkluderar omfattande tester och simuleringar för att garantera korrekt synkronisering.
  • Innehåller alla nödvändiga komponenter i installationspaketet.
  • Innehåller ett antal funktioner för att skydda din data.

Vill du komma igång nu?

Läs mer om hur du installerar och förbereder dig för GCDS.