Om Google Cloud Directory Sync

Med Google Cloud Directory Sync (GCDS) kan du synkronisera data i Google-kontot med Microsoft Active Directory eller LDAP-servern. GCDS migrerar inte något innehåll (som e-postmeddelanden, kalenderhändelser eller filer) till ditt Google-konto. Du använder GCDS för att synkronisera Google-användare, grupper och delade kontakter så att de matchar informationen på LDAP-servern.

Fördelar med att använda GCDS för att synkronisera data

Så här fungerar GCDS

Först ställer du in regler som anger hur systemet genererar en lista över din data. Under en synkronisering exporteras listan från LDAP-servern. GCDS ansluter till ditt Google-konto och genererar en lista med användare, grupper och delade kontakter som du anger.

GCDS jämför dessa listor och uppdaterar ditt Google-konto för att matcha uppgifterna. Efter synkroniseringen får du en e-postrapport så att du kan övervaka processen.

Nästa steg

Innan du konfigurerar synkroniseringen bör du bekanta dig med de bästa metoderna för GCDS

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.