Om Google Cloud Directory Sync

Med Google Cloud Directory Sync (GCDS) kan du synkronisera data i Google-kontot med Microsoft Active Directory eller LDAP-servern. GCDS migrerar inte något innehåll (som e-postmeddelanden, kalenderhändelser eller filer) till ditt Google-konto. Du använder GCDS för att synkronisera Google-användare, grupper och delade kontakter så att de matchar informationen på LDAP-servern.

Fördelar med att använda GCDS för att synkronisera data

• Körs som ett verktyg i din servermiljö

Innehåller alla nödvändiga komponenter i installationspaketet. Innehåller ett antal funktioner som skyddar din data. Det finns ingen tillgång till din LDAP-serverdata utanför din perimeter.

• Synkroniserar användare, alias, grupper och annan data med ditt Google-konto

Ser till att din Google-data matchar data från Active Directory eller LDAP-servern. Utför en envägssynkronisering. Data på din LDAP-server uppdateras eller ändras aldrig.

• Konfigurerar regler för anpassad mappning

Gör att du kan konfigurera regler för anpassad mappning av användare, grupper, kontakter som inte är anställda, användarprofiler, alias, kalenderresurser och undantag.

• Använder standardinställningarna för att förenkla konfigurationen

Om du använder GCDS med en Active Directory-server eller OpenLDAP kan du enkelt göra konfigurationen med standardvärdena i konfigurationshanteraren.

• Använder steg för steg-användargränssnitt

Visar hur du skapar och kör en synkronisering. Inkluderar ett simuleringssteg så att konfigurationen testas.

• Använder regler och uteslutningar så att du kan utelämna data från en synkronisering

Konfigurera undantagsregler för att utelämna data som användare, profiler, grupper, organisationsenheter eller kalenderresurser från en synkronisering.

Så här fungerar GCDS

1. Du ställer in regler som anger hur systemet genererar en lista över din data.
  2. Under en synkronisering exporteras listan från LDAP-servern.
  3. GCDS ansluter till ditt Google-konto och genererar en lista med användare, grupper och delade kontakter som du anger.
  4. GCDS jämför dessa listor och uppdaterar ditt Google-konto för att matcha uppgifterna.
  5. Efter synkroniseringen får du en e-postrapport så att du kan övervaka processen.

Nästa steg

Innan du konfigurerar synkroniseringen bör du bekanta dig med de bästa metoderna för GCDS

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.