Over Google Cloud Directory Sync

Met Google Cloud Directory Sync (GCDS) kunt u de gegevens in uw Google-domein synchroniseren met uw Microsoft® Active Directory® of LDAP-server. De gebruikers, groepen en gedeelde contacten in uw Google-domein worden gesynchroniseerd zodat deze overeenkomen met de gegevens op uw LDAP-server.

De gegevens op uw LDAP-directoryserver worden nooit aangepast of gecompromitteerd. GCDS is een veilige tool waarmee u eenvoudig gebruikers en groepen up-to-date houdt.

GCDS heette eerst Google Apps Directory Sync (GADS).

Hoe werkt GCDS

1. Gegevens worden naar een lijst geëxporteerd vanaf uw LDAP-server of uit Active Directory. U stelt regels in om te specificeren hoe deze lijst wordt gegenereerd.
  2. GCDS maakt verbinding met het Google-domein en genereert een lijst met gebruikers, groepen en gedeelde contacten die u specificeert.
  3. GCDS vergelijkt deze lijsten en updatet uw Google-domein zodat de gegevens overeenkomen.
  4. Nadat de synchronisatie is voltooid, wordt er e-mailrapport verzonden naar de adressen die u opgeeft.

De belangrijkste voordelen van GCDS

• Zorgt dat uw Google-domeingegevens overeenkomen met de gegevens in Active Directory of op uw LDAP-server.
  • U kunt regels configureren voor aangepaste toewijzing van gebruikers, groepen, contacten die geen werknemers zijn, gebruikersprofielen, aliassen, agendabronnen en uitzonderingen.
  • Voert een enkelzijdige synchronisatie uit. Gegevens van uw LDAP-server worden niet geüpdatet of gewijzigd.
  • Wordt uitgevoerd als hulpprogramma in uw serveromgeving. Buiten de muren van uw bedrijf is er geen toegang tot de gegevens op uw LDAP-directoryserver.
  • Bevat uitgebreide tests en simulaties om correcte synchronisatie te garanderen.
  • Alle benodigde onderdelen worden meegeleverd in het installatiepakket.
  • Bevat een aantal functies om uw gegevens veilig te houden.

Bent u klaar om aan de slag te gaan?

Bekijk meer informatie over de installatie van GCDS en de voorbereiding op het gebruik ervan.