De toegang tot gevoelige gegevens beheren met beveiligingsgroepen

Als beheerder kunt u beveiligingsgroepen gebruiken om de toegang tot gevoelige informatie en bronnen te beheren. U kunt een nieuwe groep maken of een bestaande groep updaten naar een beveiligingsgroep.

Als u het label Beveiliging aan een groep toevoegt, wordt het een beveiligingsgroep. Deze wijziging is permanent en voegt beveiligingsfuncties toe, maar andere functies van de oorspronkelijke groep worden niet verwijderd. In de Google Beheerdersconsole kunt u eenvoudig sorteren op groepen met het label Beveiliging.

Wanneer gebruikt u beveiligingsgroepen?

Gebruik beveiligingsgroepen om het volgende te doen:

• Voorkomen dat externe of niet-beveiligingsgroepen lid worden van een bepaalde groep: Alleen een beveiligingsgroep in dezelfde organisatie kan lid worden van een andere beveiligingsgroep.
  • Ervoor zorgen dat groepen alleen leden bevatten die zijn toegestaan door de bovenliggende organisatie-eenheid: Een groep die lid wordt van een beveiligingsgroep moet dezelfde of meer beperkende lidmaatschapsrechten hebben.
  • Beveiligingsbeleid toepassen op een groep: We raden u aan om van elke groep waarop u beleidsregels toepast een beveiligingsgroep te maken.
  • Zet de optie uit om alle gebruikers van uw organisatie automatisch toe te voegen aan een groep: Het lidmaatschap van beveiligingsgroepen is beperkt tot de gebruikers, serviceaccounts en beveiligingsgroepen die u toestaat.
  • (Bètafase) Geef gebruikers met de rol Groepenlezer of Groepseditor alleen de rechten voor bepaalde groepen: Als uw organisatie beveiligingsgroepen heeft, kunt u alle groepen rechten geven voor Groepenlezers of Groepseditors, alleen voor beveiligingsgroepen of alleen voor niet-beveiligingsgroepen.

Opmerking: Niet-Google-accounts kunnen niet worden toegevoegd aan beveiligingsgroepen, omdat de beveiligingsmaatregelen van externe serviceproviders niet kunnen worden geverifieerd.

Een beveiligingsgroep maken

Als u een beveiligingsgroep wilt maken, volgt u de stappen om een groep te maken en vinkt u het vakje Beveiliging aan. Ga naar Stap 1: Maak een groep voor de stappen.

Van een bestaande groep een beveiligingsgroep maken

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Directoryand thenGroepen.
  3. Klik op de groepsnaamand thenGroepsgegevensand thenLabels.
  4. Vink het vakje aan voor Beveiliging.
  5. Klik op Opslaan.