Drive voor desktop up-to-date houden

Als beheerder kunt u compatibiliteitsproblemen en serviceonderbrekingen met Drive voor desktop voorkomen door te zorgen dat uw gebruikers een versie van Drive voor desktop gebruiken die Google in de afgelopen 12 maanden heeft vrijgegeven.

Automatische updates instellen

Als automatische updates aanstaan, hebben gebruikers altijd de nieuwste versie. Uw gebruikers kunnen Google Drive voor desktop zelf installeren en instellen. Alleen beheerders kunnen echter instellingen voor automatische updates configureren. Zie Google Drive voor desktop implementeren voor meer informatie.

Gebruikers krijgen updateherinneringen

Als een update beschikbaar is voor gebruikers, krijgen ze een melding van het systeem dat hun versie van Drive voor desktop over 7 dagen verloopt.

• Google geeft gebruikers die de geüpdatete versie kunnen downloaden en installeren de mogelijkheid dit te doen of de update uit te stellen.
  • Gebruikers die Drive voor desktop niet zelf kunnen updaten, kunnen contact opnemen met hun beheerder. Deze gebruikers zien een link waarmee ze kunnen achterhalen wie hun beheerder is.

Als automatische updates niet zijn ingesteld voor een gebruiker en deze Drive voor desktop niet binnen 7 dagen updatet, heeft de gebruiker een verouderde versie.

Updates controleren

Ga als volgt te werk om te controleren of de versie van Drive voor desktop van een gebruiker up-to-date is:

1. Controleer welke versie van Drive voor desktop een gebruiker heeft. Volg de stappen in Informatie bekijken over laptops en desktops.
  2. Controleer of dit de nieuwste versie is. Bekijk de Release-opmerkingen voor Google Drive voor desktop voor meer informatie.

Google kan verouderde versies van Drive voor desktop altijd uitzetten.