Groepen maken en beheren met API's

U kunt groepen maken en de meeste instellingen en functies beheren via de Google Beheerdersconsole of een gerelateerde API. Voor het gebruik van API's is programmeerkennis vereist.

Groepen maken

Er zijn 2 API's waarmee u groepen kunt maken. Voor groepen die u maakt met een API gelden bepaalde standaardinstellingen.

Directory API

Gebruik de Directory API van de Google Workspace Admin SDK om een groep en het lidmaatschap ervan te maken, te updaten of te verwijderen. Voer taken uit, zoals de groepsnaam wijzigen, een groepsmailalias toewijzen, en leden toevoegen of verwijderen. De Directory API openen.

Cloud Identity API

Gebruik de Google Cloud Identity API om een groep te maken, te updaten of te verwijderen. De Cloud Identity API openen.

Standaardinstellingen voor API-groepen

Voor groepen die u maakt met een API gelden de volgende standaardinstellingen.

Deze groepen beginnen altijd met deze standaardinstellingen, zelfs als u andere waarden instelt voor de groepen van uw organisatie in de instellingen voor delen van Google Groepen voor bedrijven. U kunt deze waarden echter bewerken nadat u de groep heeft gemaakt.

Naam Directory API-standaard Cloud Identity API-standaard
Groep weergeven in de directory

Ja

Ja
Wie kan de groep zien Iedereen in de organisatie Iedereen in de organisatie
Wie kan leden bekijken Iedereen in de organisatie Alle groepseigenaren, -beheerders en -leden
Wie kan lid worden van de groep Iedereen in de organisatie kan dit aanvragen Alleen uitgenodigde gebruikers
Externe leden toestaan

Nee

Nee
Wie kan posten

Iedereen op internet

Iedereen in de organisatie
Posten via het web toestaan Toegestaan Toegestaan
Wie kan leden toevoegen, uitnodigen of goedkeuren Alleen groepseigenaren en -beheerders Alleen groepseigenaren en -beheerders
Wie kan contact opnemen met eigenaren Iedereen op internet Iedereen in de organisatie
Berichtmoderatie Uit Uit
Gespreksgeschiedenis Uit Uit

Groepen bewerken

U kunt groepen bewerken via een API of verschillende andere methoden.

Groups Settings API

Gebruik de Groups Settings API van de Admin SDK om groepen te beheren, zoals rechten instellen en berichtmoderatie aanzetten. De Groups Settings API openen.

Andere opties

U kunt groepen ook bewerken met API's die zijn gemaakt met een van de volgende apps: