Google Apps heet nu G Suite. Dezelfde service, nieuwe naam. Meer informatie over de naamswijziging.

Opties om gegevens tussen G Suite-accounts over te zetten

Indien u als beheerder een nieuw G Suite-account maakt voor uw organisatie, kunt u de gegevens van uw gebruikers overzetten van het huidige account naar het nieuwe account. Of wellicht heeft uw organisatie meerdere G Suite-accounts en wilt u de gegevens samenvoegen in één account. In bepaalde gevallen kunt u de gegevens (e-mails, agenda's, documenten, sites en meer) van de gebruikers overzetten. In andere gevallen moeten gebruikers zelf hun gegevens overzetten.

Soort gegevens Manieren om gegevens over te zetten naar een nieuw G Suite-account
E-mail

De Admin Console gebruiken: U kunt de gegevensmigratieservice gebruiken om e-mails over te zetten. U doet alles in de Google Admin Console.

Een migratietool gebruiken: U kunt de GSMME-tool gebruiken om e-mails over te zetten vanuit uw oude Gmail-account. U moet enige technische kennis hebben om de tool te kunnen gebruiken en u moet de tool eerst installeren. Meer informatie over GSMME

Gebruikers hun eigen e-mails laten overzetten: Met Mail Fetcher kunnen uw gebruikers e-mails overzetten vanuit hun oude Gmail-account. Als u Mail Fetcher wilt gebruiken, moet u eerst IMAP-toegang inschakelen in de Admin Console. Zie IMAP en POP inschakelen voor G Suite

Contacten Uw gebruikers kunnen hun Google-contacten exporteren naar een CSV-bestand. Vervolgens kunnen ze met dit bestand hun contacten overzetten naar hun nieuwe account. Zie Contacten exporteren en er een back-up van maken
Agenda's

Eigendom van agenda's overzetten: U kunt agenda's waarvan u de eigenaar bent, overzetten naar een andere eigenaar in uw G Suite-account. Zie Google-agenda's of afspraken overzetten

Persoonlijke agenda's downloaden: Uw gebruikers kunnen alle agenda's in de lijst 'Mijn agenda's' downloaden. Ze kunnen ook individuele agenda's delen met gebruikers in het nieuwe account. Zie Uw agenda exporteren.

Drive

De API gebruiken: U kunt de Drive REST API gebruiken om documenten te importeren en exporteren.

Een Drive-bestand downloaden: In Google Drive kunnen uw gebruikers een bestand (of meerdere bestanden) downloaden naar hun computer. Daarna kunnen ze de bestanden verplaatsen naar Drive in hun nieuwe G Suite-account. Zie Een bestand downloaden.

Bestanden delen: U kunt individuele bestanden delen met mensen in uw nieuwe account.

Sites Indien u Google Sites gebruikt, kunnen u en uw gebruikers sites overzetten naar een nieuw account. De eigenaar van de site moet de site kopiëren naar zijn nieuwe account. Daarna kan hij de site delen met andere gebruikers. Meer informatie over het verplaatsen van sites
Andere Google-producten

U kunt gegevens exporteren en downloaden uit andere Google-producten, zoals My Maps, Google Foto's en YouTube. Gebruik het gedownloade bestand om de gegevens te verplaatsen naar het nieuwe account. Zie Uw gegevens downloaden.