Gegevens migreren van het ene naar het andere Google Apps-account

Als u een nieuw Google Apps-account maakt voor uw organisatie, kunt u uw Gmail- en Contactgegevens, evenals de gegevens in uw Google Agenda, Drive en Sites, migreren van uw oude Google Apps-account naar uw nieuwe account. U kunt ook een persoonlijk Gmail-account migreren naar uw nieuwe Google Apps-account.

Opties voor het overzetten van gegevens zijn beschikbaar voor de volgende soorten gegevens

E-mail
  • De aanbevolen manier om e-mail te migreren is met de gegevensmigratieservice. Het is een clientloze, cloudgebaseerde oplossing die eenvoudig is in te stellen en controleren. U doet alles in de Google-beheerdersconsole.
  • Google Apps Migration for Microsoft® Exchange (GAMME) is een hulpprogramma waarmee u al uw e-mail naar een ander account migreert, inclusief labels en gearchiveerde e-mail. GAMME kan ook andere gegevens migreren, maar u moet de tool eerst installeren.
  • POP en IMAP - U kunt uw Gmail downloaden naar uw computer met POP- of IMAP-toegang met een lokale desktopclient, zoals Outlook® of Mozilla Thunderbird®. Met POP en IMAP wordt uw e-mail op verschillende manieren gedownload. Zie Aan de slag met IMAP en POP3 voor meer informatie.
U moet mapgroottelimieten verwijderen voordat u een IMAP-mailclient of GAMME gebruikt om berichten te migreren. Zie IMAP en POP inschakelen voor Google Apps voor meer informatie.
Contacten

U kunt Gmail-contacten exporteren naar een CSV-bestand en dit bestand vervolgens gebruiken om uw contacten te migreren.

Agenda's

U kunt een iCal®-bestand gebruiken om openbaar gedeelde agenda's te migreren naar uw nieuwe Google Apps-account. U kunt ook alle agenda's downloaden in de lijst 'Mijn agenda's' of ervoor kiezen afzonderlijke agenda's te delen met e-mailadressen in uw nieuwe account. Zie Uw agenda exporteren voor meer informatie.

Drive-bestanden

Met Drive kunt u handmatig een bestand downloaden naar uw computer en dit vervolgens verplaatsen naar Drive in uw nieuwe Google Apps-account. U kunt ook afzonderlijke documenten delen met e-mailadressen in uw nieuwe account en deze vervolgens kopiëren. Daarnaast kunt u de Drive REST API gebruiken om documenten te exporteren en importeren.

Sites

U kunt afzonderlijke sites delen met een e-mailadres in uw nieuwe domein en vervolgens de website overzetten naar Google Apps.

Andere Google-apps

Er zijn opties voor het migreren van gegevens uit andere Google Apps-producten. Zie Productgegevens verplaatsen voor meer informatie.