Gegevens overzetten tussen Google Workspace-accounts

Als beheerder kunt u de gegevens van uw gebruikers, zoals e-mails, agenda's, documenten en sites, overzetten van een bestaand account naar een nieuw account. U kunt er ook voor kiezen gegevens van meerdere accounts samen te voegen in één account. In sommige gevallen zet u de gegevens van gebruikers over. In andere gevallen verplaatsen gebruikers hun eigen gegevens.

Opmerking: Als u veel gegevens tegelijk overzet, kan het even duren voordat de gegevens zichtbaar zijn.

Gegevens overzetten voor meerdere gebruikers

Beheerders die gegevens van Google Workspace-accounts willen overzetten voor meerdere gebruikers, kunnen de volgende methoden gebruiken:

Manieren om gegevens over te zetten naar een nieuw Google Workspace-account
Gmail

Kies een van deze opties om e-mails te migreren:

Google Drive

In de Beheerdersconsole kunt u toestaan dat gebruikers in uw organisatie hun eigen bestanden of bestanden van andere gebruikers verplaatsen, van Mijn Drive of een gedeelde Drive naar andere gedeelde Drives:

Als iemand uw bedrijf verlaat, kunt u de Drive-bestanden waarvan deze persoon de eigenaar is, overzetten naar iemand anders.

Google Workspace

Als u een klantmigratie van 1000 gebruikers of meer heeft, kunt u gegevens uit een Google Workspace-omgeving migreren naar een andere omgeving met Google Workspace Migrate.

Gegevens overzetten als gebruiker of lid van een klein team

Als u een eindgebruiker bent of lid bent van een klein team, kunt u uw eigen gegevens overzetten met een van deze methoden:

Manieren om gegevens over te zetten naar een nieuw Google Workspace-account
Google Analytics

U kunt uw property's in Analytics opnieuw ordenen en ze verplaatsen van het ene account naar het andere:

Google Agenda

U kunt uw eigen agenda's overzetten naar een andere eigenaar in een nieuw Google Workspace-account:

U kunt agenda's downloaden in de lijst Mijn agenda's of individuele agenda's delen met gebruikers in een nieuw account:

Google Contacten

U kunt uw contacten exporteren naar een csv-bestand en ze daarna overzetten naar uw nieuwe account door ze te importeren:

Google Drive
Google Sites

De eigenaar van een site kan de site kopiëren naar het nieuwe account en delen met andere gebruikers:

YouTube

Als uw kanaal is gekoppeld aan een merkaccount kunt u de eigenaren en beheerders van het kanaal wijzigen:

Andere Google-producten

U kunt gegevens exporteren en downloaden uit andere Google-producten, zoals Google My Maps en Foto's. Daarna kunt u de gegevens naar het nieuwe account verplaatsen: