Gegevens migreren van het ene naar het andere Google Apps-account

Als u een nieuw Google Apps-account voor de e-mail, agenda's, documenten en sites van uw organisatie heeft gemaakt, kunt u de gegevens van uw oude account naar het nieuwe account migreren. Deze instructies kunnen niet alleen worden gebruikt voor migraties van Google Apps naar Google Apps, maar ook voor migraties van Gmail naar Google Apps.

Hier volgt een lijst met mogelijkheden voor gegevensoverdracht voor Google Apps:

• E-mail: Google Apps Migration voor Microsoft Exchange is een hulpprogramma waarmee u al uw e-mail naar een ander account migreert, inclusief labels en gearchiveerde e-mail. Instructies voor het gebruik van het hulpprogramma om e-mail te migreren

Gmail-accounts bieden ook de mogelijkheid om alle e-mail te downloaden naar uw computer via POP of IMAP met een lokale desktopclient, zoals Microsoft Outlook of Mozilla Thunderbird. De manier waarop e-mail wordt gedownload is bij deze twee methoden (POP en IMAP) verschillend. Lees voor meer informatie Aan de slag met IMAP voor Gmail.

Zowel bij de methode met Google Apps Migration for Microsoft Exchange als de methode met IMAP wordt ervan uitgegaan dat u mapgroottelimieten hebt verwijderd en alle mappen openbaar hebt gemaakt voor IMAP. Zie IMAP- en POP-toegang voor instructies.
  • Contacten: gebruikers kunnen vanuit elk e-mailaccount hun contactlijst exporteren in CSV- of vCard-indeling.
  • Agenda: met Google Agenda kunt u een iCal-bestand downloaden naar uw computer (alleen voor agenda's die openbaar worden gedeeld), of kunt u alle agenda's downloaden in uw lijst 'Mijn agenda's'. U kunt er ook voor kiezen afzonderlijke agenda's te delen met e-mailadressen in uw nieuwe account.
  • Drive: met Google Drive kunt u handmatig bestanden naar uw computer downloaden in diverse indelingen. Daarnaast kunt u afzonderlijke documenten met e-mailadressen in uw nieuwe account delen en deze vervolgens kopiëren. U kunt ook de API gebruiken om uw documenten met een programma te exporteren/importeren.
  • Sites: u kunt afzonderlijke sites delen met een e-mailadres in uw nieuwe domein en vervolgens de site kopiëren.
  • Meer Google-applicaties: raadpleeg het Helpcentrum voor Google-accounts voor meer informatie over het verplaatsen van gegevens uit andere Google-applicaties.

Er zijn ook geavanceerde opties beschikbaar, zoals Gegevens-API's van Google voor Agenda, Contacten, Drive en Spreadsheets.

U kunt de Directory API gebruiken om uw groepen opnieuw te maken, maar de groepsarchieven kunnen niet worden gemigreerd.