Gegevens migreren tussen uw Google Apps-accounts

Als u een nieuw Google Apps-account maakt voor uw organisatie, kunt u de gegevens in uw Gmail, Contacten, Google Agenda, Drive en Sites migreren van uw oude Google Apps-account naar uw nieuwe. U kunt ook een persoonlijk Gmail-account migreren naar uw nieuwe Google Apps-account.

Voor de volgende gegevenstypen is gegevensoverdracht beschikbaar:

E-mail
  • (Aanbevolen) De gegevensmigratieservice is een clientloze, cloudgebaseerde oplossing die eenvoudig is in te stellen en controleren. U doet alles in de Google-beheerdersconsole.
  • Google Apps Migration for Microsoft® Exchange (GAMME) is een hulpprogramma waarmee u al uw e-mails naar een ander account migreert, inclusief labels en gearchiveerde e-mails. GAMME kan ook andere gegevens migreren, maar u moet de tool eerst installeren.
  • POP en IMAP: U kunt uw Gmail downloaden naar uw computer met Post Office Protocol-toegang (POP) of Internet Message Access Protocol-toegang (IMAP) met een lokale desktopclient, zoals Outlook® of Mozilla® Thunderbird®. POP en IMAP downloaden uw e-mails op verschillende manieren. Zie Aan de slag met IMAP en POP3 voor meer informatie.
U moet mapgroottelimieten verwijderen voordat u een IMAP-mailclient of GAMME gebruikt om berichten te migreren. Zie IMAP en POP inschakelen voor Google Apps voor meer informatie.
Contacten

U kunt Gmail-contacten exporteren naar een CSV-bestand en dit bestand vervolgens gebruiken om uw contacten te migreren.

Agenda's

U kunt een iCal®-bestand gebruiken om openbaar gedeelde agenda's te migreren naar uw nieuwe Google Apps-account. U kunt ook alle agenda's downloaden in de lijst 'Mijn agenda's' of ervoor kiezen afzonderlijke agenda's te delen met e-mailadressen in uw nieuwe account. Zie Uw agenda exporteren voor meer informatie.

Drive-bestanden

Met Drive kunt u handmatig een bestand downloaden naar uw computer en dit vervolgens verplaatsen naar Drive in uw nieuwe Google Apps-account. U kunt ook afzonderlijke documenten delen met e-mailadressen in uw nieuwe account en deze documenten vervolgens kopiëren. Daarnaast kunt u de Drive REST API gebruiken om documenten te exporteren en importeren.

Opmerking: Formulieren zijn de enige soorten bestanden die niet kunnen worden gedownload. Als u een formulier wilt migreren, moet u het eerst delen met het bestemmingsdomein en vervolgens een kopie maken van het formulier en de spreadsheet die eraan is verbonden.

Sites

U kunt afzonderlijke sites delen met een e-mailadres in uw nieuwe domein en vervolgens de website overzetten naa Google Apps.

Andere Google-apps

Er zijn opties voor het migreren van gegevens uit andere Google Apps-producten. Zie Productgegevens verplaatsen voor meer informatie.