Hantera privata iOS-appar

Utgåvor som stöds för den här funktionen: Frontline Standard, Enterprise Standard och Enterprise Plus, Education Standard, Education Plus och Endpoint Education Upgrade och Cloud Identity-premiumversion. Jämför utgåvor

Som administratör kan du distribuera och hantera organisationens privata iOS-appar genom att lägga till dem på listan Webb- och mobilapp på Googles administratörskonsol. Du kan styra vilka användare som kan ladda ned och installera apparna. Till skillnad från offentliga iOS-appar anges privata appar automatiskt som hanterade och tas bort när en användare tar bort sin hanteringskonfiguration från enheten.

Användarna får dessa privata iOS-appar via Google Device Policy-appen version 3.14 eller senare på sina iPhone- och iPad-enheter. De här apparna är inte tillgängliga via Apple App Store. Användarna måste omfattas av avancerad mobilhantering.

Innan du börjar: Förbered appkomponenter

• En signerad app-IPA-fil (högst 1 GB). Mer information finns i Apples dokumentation.
  • (Valfritt) En appikonfil i PNG-format, 512 x 512 pixlar.Den här ikonen visas i Google Device Policy-appen och på administratörskonsolen. Du får bäst användarupplevelse om du använder samma ikon som i appfilen.

Lägga till en privat iOS-app på listan

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avWebb- och mobilappar.

3. Klicka på Lägg till appföljt avLägg till privat iOS-app.
  4. Ange ett namn på ärendet och eventuellt en beskrivning. Dessa värden hjälper användarna att hitta appen i Google Device Policy-appen.
  5. Klicka på Ladda upp IPA, välj appfilen som du vill ladda upp och klicka på Öppna. När uppladdningen är klar visas filnamnet, paket-id:t och paketversionen. Om du får ett felmeddelande kontrollerar du att IPA-filen har rätt struktur.
  6. Klicka på Fortsätt.
  7. (Valfritt) Klicka på Välj en ikon för appen och välj ikonfilen.
  8. Klicka på Slutför. Appens informationssida öppnas.
  9. Klicka på Användaråtkomst.
  10. Till vänster klickar du på den grupp eller organisationsenhet som du vill ange användaråtkomst för. Som standard väljs den översta organisationsenheten och ändringen gäller för hela organisationen.
  11. Aktivera eller inaktivera användaråtkomsten efter behov. Om du exempelvis vill göra den hanterade appen tillgänglig enbart för vissa användare stänger du av användaråtkomst för organisationsenheten på den högsta nivån och aktiverar användaråtkomsten för underordnade organisationsenheter eller grupper.

Obs! När användaråtkomst har aktiverats för en grupp åsidosätter den här inställningen organisationsinställningarna. Du kan dock inte uttryckligen stänga av användaråtkomst för en grupp. När du avmarkerar ärver användare i gruppen inställningen från grupper med högre rankning eller användarens organisationsenhet.

12. Om du anger användaråtkomst för flera grupper kontrollerar du ordningen för grupperna och ställer in deras prioritet:
    1. Klicka på appen och klicka på Användaråtkomst.
    2. Klicka på Grupper till vänster.
    3. Dra grupperna i den ordning du vill att deras inställningar ska gälla för en användare som tillhör fler än en. Placera gruppen med högst prioritet högst upp.
  13. Klicka på Spara.

Det kan ta upp till en timme innan appen är tillgänglig i Google Device Policy-appen på användarnas enheter. Om användarna inte kan få appen kontrollerar du att du har aktiverat användaråtkomst för minst en organisationsenhet eller grupp.

Uppdatera en privat iOS-app

Om du vill uppdatera appen laddar du upp en ny fil med samma paket-id på administratörskonsolen. Appen uppdateras automatiskt på användarnas enheter.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avWebb- och mobilappar.

3. Leta reda på appen som du vill uppdatera och klicka på den. Tips! Klicka på Lägg till ett filter om du vill filtrera listan efter appnamn eller plattform.
  4. Klicka på Ladda upp ny version.
  5. Markera den nya filen och klicka på Öppna. När uppladdningen är klar visas det nya filnamnet, paket-id:t och paketversionen.
  6. Klicka på Spara.
Det kan ta upp till en timme för uppdateringen att tillämpas automatiskt på användarnas enheter.

Redigera privata iOS-appinställningar

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avWebb- och mobilappar.

3. Leta reda på appen som du vill uppdatera och klicka på den. Tips! Klicka på Lägg till ett filter om du vill filtrera listan efter appnamn eller plattform.
  4. Klicka på avsnittet med inställningarna du vill redigera och gör ändringarna.
  5. Klicka på Spara.

Radera en privat iOS-app

När du tar bort en privat iOS-app på administratörskonsolen kan användarna fortfarande använda appen på sina enheter tills de avinstallerar appen eller avregistrerar enheten från Googles slutpunktshantering.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avWebb- och mobilappar.

3. Leta upp den app som du vill fästa. Tips! Klicka på Lägg till ett filter om du vill filtrera listan efter appnamn eller plattform.
  4. Markera rutan bredvid appen och klicka på Radera. Du kan även klicka på appen och sedan på Radera app.
  5. Klicka på Ta bort.

Vad händer med privata iOS-appar om jag nedgraderar?

Om du byter Google Workspace- eller Cloud Identity-utgåva till en som inte har stöd för privata iOS-appar kan du inte hantera privata iOS-appar på administratörskonsolen längre. Specifikt:

• Du kan inte lägga till nya privata iOS-appar.
  • Du kan inte redigera inställningar för privata iOS-appar i listan Webb- och mobilappar.
  • Användarna kan inte hitta privata iOS-appar i Google Device Policy-appen.
  • Användare som redan har privata iOS-appar kan fortfarande använda dem, men nya användare kan inte installera dem.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.