Privé-iOS-apps beheren

Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Frontline Standard, Enterprise Standard en Enterprise Plus, Education Standard, Education Plus en Endpoint Education Upgrade en Cloud Identity Premium. Versies vergelijken

Als beheerder kunt u de privé-iOS-apps van uw organisatie distribueren en beheren door ze toe te voegen aan de lijst Web- en mobiele apps in de Google Beheerdersconsole. U kunt bepalen welke gebruikers de apps kunnen downloaden en installeren. In tegenstelling tot openbare iOS-apps worden privé-apps automatisch ingesteld als beheerd en worden ze verwijderd als een gebruiker de beheerconfiguratie verwijdert van het apparaat.

Gebruikers krijgen deze privé-iOS-apps via versie 3.14 of hoger van de Google Device Policy-app op hun iPhone of iPad. Deze apps zijn niet beschikbaar via de Apple App Store. Gebruikers moeten onder geavanceerd mobiel beheer staan.

Voordat u begint: app-componenten voorbereiden

• Een ondertekend IPA-bestand van de app (maximaal 1 GB). Bekijk de documentatie van Apple voor meer informatie.
  • (Optioneel) Een app-icoonbestand in png-indeling, 512 x 512 pixels. Dit icoon wordt weergegeven in de Google Device Policy-app en de Beheerdersconsole. Gebruik voor de beste gebruikerservaring hetzelfde icoon als in het app-bestand.

Een privé-iOS-app op de lijst zetten

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenWeb- en mobiele apps.

3. Klik op App toevoegenand thenPrivé-iOS-app toevoegen.
  4. Voer een naam en eventueel een beschrijving in voor de app. Aan de hand van deze waarden kunnen gebruikers de app vinden in de Google Device Policy-app.
  5. Klik op IPA uploaden. Kies vervolgens het app-bestand dat u wilt uploaden en klik op Openen. Als de upload is voltooid, worden de bestandsnaam, de bundel-ID en de pakketversie weergegeven. Als u een foutmelding ziet, controleert u of het IPA-bestand de juiste structuur heeft.
  6. Klik op Doorgaan.
  7. (Optioneel) Klik op Selecteer een icoon voor de app en kies het icoonbestand.
  8. Klik op Voltooien. De detailpagina van de app wordt geopend.
  9. Klik op Gebruikerstoegang.
  10. Klik links op de groep of organisatie-eenheid waarvoor u de gebruikerstoegang wilt instellen. Standaard is de organisatie op het hoogste niveau geselecteerd en geldt de wijziging voor uw hele organisatie.
  11. Zet de gebruikerstoegang aan of uit zoals vereist. Als u bijvoorbeeld wilt dat de beheerde app alleen beschikbaar is voor bepaalde gebruikers, zet u gebruikerstoegang uit voor de organisatie op het hoogste niveau en zet u de toegang aan voor onderliggende organisatie-eenheden of groepen.

Opmerking: Als gebruikerstoegang aanstaat voor een groep, overschrijft deze instelling de instellingen van de organisatie-eenheid waar de groepsleden bij horen. U kunt gebruikerstoegang echter niet expliciet uitzetten voor een groep. Als u het vinkje weghaalt voor Aan, nemen de gebruikers in die groep de instelling over van bovenliggende groepen of hun organisatie-eenheid.

12. Als u gebruikerstoegang instelt voor meerdere groepen, bekijkt u de volgorde van de groepen en stelt u de prioriteit in:
    1. Klik op de app en klik op Gebruikerstoegang.
    2. Klik links op Groepen.
    3. Versleep de groepen zodat ze in de volgorde staan waarvan u de instellingen wilt toepassen voor gebruikers die bij meerdere groepen horen. Zet de groep met de hoogste prioriteit bovenaan.
  13. Klik op Opslaan.

Het kan een uur duren voordat de app beschikbaar is in de Google Device Policy-app op de apparaten van gebruikers. Als gebruikers de app niet kunnen downloaden, moet u zorgen dat gebruikerstoegang is ingeschakeld voor ten minste één organisatie-eenheid of groep.

Een privé-iOS-app updaten

Als u de app wilt updaten, uploadt u een nieuw bestand met dezelfde bundel-ID in de Beheerdersconsole. De app wordt automatisch geüpdatet op de apparaten van gebruikers.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenWeb- en mobiele apps.

3. Zoek de app die u wilt updaten en klik erop. Tip: Klik op Een filter toevoegen om de lijst te filteren op app-naam of platform.
  4. Klik op Nieuwe versie uploaden.
  5. Selecteer het nieuwe bestand en klik op Openen. Als de upload is voltooid, worden de nieuwe bestandsnaam, bundel-ID en pakketversie weergegeven.
  6. Klik op Opslaan.
Het kan een uur duren voordat de update automatisch is toegepast op de apparaten van gebruikers.

Instellingen voor privé-iOS-apps bewerken

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenWeb- en mobiele apps.

3. Zoek de app die u wilt updaten en klik erop. Tip: Klik op Een filter toevoegen om de lijst te filteren op app-naam of platform.
  4. Klik op het gedeelte met de instellingen die u wilt bewerken en breng uw wijzigingen aan.
  5. Klik op Opslaan.

Een privé-iOS-app verwijderen

Als u een privé-iOS-app verwijdert in de Beheerdersconsole, kunnen gebruikers de app nog steeds gebruiken op hun apparaat totdat ze de app verwijderen of het apparaat uitschrijven voor Google-eindpuntbeheer.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenWeb- en mobiele apps.

3. Zoek de app die u wilt verwijderen. Tip: Klik op Een filter toevoegen om de lijst te filteren op app-naam of platform.
  4. Vink het vakje aan naast de app en klik op Verwijderen. U kunt ook klikken op de app en vervolgens op App verwijderen.
  5. Klik op Verwijderen.

Wat gebeurt er met privé-iOS-apps als ik downgrade?

Als u uw Google Workspace- of Cloud Identity-versie wijzigt in een versie die geen privé-iOS-apps ondersteunt, kunt u geen privé-iOS-apps meer beheren in de Beheerdersconsole. In het bijzonder:

• U kunt geen nieuwe privé-iOS-apps toevoegen.
  • U kunt geen instellingen voor privé-iOS-apps bewerken in de lijst Web- en mobiele apps.
  • Gebruikers kunnen geen privé-iOS-apps vinden in de Google Device Policy-app.
  • Gebruikers die al privé-iOS-apps hebben, kunnen deze blijven gebruiken, maar nieuwe gebruikers kunnen ze niet installeren.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.