Ondersteunde netwerkverbindingen

Deze pagina is bedoeld voor Cloud Directory Sync. Als u Google Cloud Directory Sync (GCDS) gebruikt, gaat u naar GCDS. Cloud Directory Sync bevindt zich momenteel in een openbare bèta.

Als u Microsoft Active Directory (AD) wilt synchroniseren met Cloud Directory Sync, moet u zorgen dat de netwerkverbinding beschikbaar is tussen Google Cloud en uw LDAP-server. Hieronder vindt u meer informatie over de netwerkverbindingen die worden ondersteund voor Cloud Directory Sync.

Deze verbindingen zijn niet vereist als u synchroniseert met Microsoft Azure Active Directory.

Optie 1: AD-server gehost in Google Cloud

In dit scenario wordt AD gehost in Google Cloud. U maakt een Virtual Private Cloud-toegangsconnector (VPC) zodat Cloud Directory Sync kan communiceren met de AD-server. Als u verbinding wilt maken met de server, moet u toegang hebben tot het Google Cloud-project waarin AD wordt gehost.

Als u een gedeelde VPC gebruikt, volgt u de stappen in Connectors instellen in het Gedeelde VPC-hostproject en Connectors instellen in gedeelde VPC-serviceprojecten. Let vooral op de regels voor de firewall.

LDAP-server wordt gehost in Google Cloud.

Optie 2: AD-server die buiten Google Cloud wordt gehost

Als uw AD-server wordt gehost in een niet-Google Cloud-omgeving (bijvoorbeeld op locatie), kunt u Google Cloud VPN of Cloud Interconnect gebruiken om uw verbinding in te stellen.

In beide gevallen moet u toegang hebben tot het Google Cloud-project. U moet ook een Virtual Private Cloud-toegangsconnector (VPC) maken om toe te staan dat Cloud Directory Sync kan communiceren met het Google Cloud-project.

Verbinding maken met een LDAP-server via Google Cloud VPN.

Verbinding via Google Cloud VPN: AD is verbonden met uw Google Cloud-directory via Cloud VPN.

Verbinding maken met een LDAP-server via Cloud Interconnect.

Verbinding via Cloud Interconnect: AD is via Cloud Interconnect gekoppeld aan uw Google Cloud-directory.