Skapa byggnader, funktioner och kalenderresurser

Konfigurera Kalender så att användarna kan boka delade resurser, som rum, projektorer, företagsbilar eller cyklar. Gör det enkelt för de anställda att hitta och boka resurserna de behöver genom att lägga till så mycket information som möjligt. Användarna ser uppgifter som i vilken byggnad och på vilken våning ett rum eller en resurs finns och den viktigaste utrustningen som finns där, som videokonferensutrustning eller whiteboard.

Steg 1: Lägg till byggnader

Börja med att ange alla byggnader i företaget. Google Kalender utgår från byggnaden för alla resurser.

Obs! Byggnadsadresser används inte för kartnavigering.

Lägga till en byggnad i administratörskonsolen

Du kan skapa upp till 10 000 byggnader för företaget eller per domän.

Lägg till de obligatoriska fälten nu. De valfria fälten kan du komplettera med vid ett senare tillfälle.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt avKatalogföljt avByggnader och resurser.
  3. I avsnittet Resurshantering klickar du på Öppna.
  4. Klicka på Hantera byggnader längst ned på sidan.
  5. Håll muspekaren över och klicka på Lägg till Lägg till ny byggnad.
  6. Ange byggnadsinformationen.

Så här lägger du till adressen:

1. Klicka på Redigera  Redigera adress.
    2. Ange adressuppgifterna för varje plats i det format som är vedertaget för postadresser i regionen. I panelen med kartan från Google Maps till höger visas en nål på adressen. Adresser som är kopplade till en känd företagsplats lagras på det lokala språket. Obs! Byggnadsadresser används inte för kartnavigering.

3. Dra nålen till rätt plats om så behövs. Vi rekommenderar att du sätter nålen mitt på byggnadens tak. Fälten för latitud och longitud visas.
    4. Klicka på Klar
  7. Klicka på Lägg till byggnad.

Lägga till flera byggnader samtidigt

Du kan skapa upp till 10 000 byggnader för företaget eller per domän.

Du kan spara tid genom att ladda upp flera byggnader som hör till domänen samtidigt.

Ladda upp kalkylark

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt avKatalogföljt avByggnader och resurser.
  3. I avsnittet Resurshantering klickar du på Öppna.
  4. Klicka på Hantera byggnader längst ned på sidan.
  5. Peka på Lägg till  och klicka på Ladda upp  Massuppladdning av byggnader.
  6. Klicka på Bifoga CSV och följ stegen för att bifoga CSV-filen.
  7. Klicka på Ladda upp.

Du ser vilka fält som är obligatoriska och beskrivningar av dem under Format för massuppdateringar nedan.

Uppdatera flera byggnader samtidigt med API:et

I artikeln om resources.buildings och avsnittet om Format för massuppdateringar finns mer information.

Steg 2: Lägg till ljudutrustning, videoutrustning eller andra funktioner

Om du vill ange vilken utrustning eller andra funktioner ett rum eller en annan resurs har lägger du till detta i administratörskonsolen. Till exempel kanske du vill tala om vilka rum som har en Jamboard eller vilka företagsbilar som har GPS.

Obs! Om du vill lägga till funktioner använder du administratörskonsolen eller API:t. Du kan inte lägga till funktioner genom att ladda upp detaljer i en CSV-fil.

Lägga till en funktion i taget på administratörskonsolen

Du kan skapa upp till 100 funktioner för företaget eller per domän.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt avKatalogföljt avByggnader och resurser.
  3. I avsnittet Resurshantering klickar du på Öppna.
  4. Klicka på Hantera  Hantera resursfunktioner
  5. Klicka på Lägg till funktion.
  6. Skriv funktionens namn och välj typ:
    • Annat: Inte videokonferenser eller telefoni (till exempel Whiteboard, Rullstolsanpassat eller Externa gäster)
    • Videokonferenser: Videoutrustning (till exempel VC- eller Cisco-konferensenhet)
    • Telefoni: Ljudutrustning (till exempel telefon)
  7. Klicka på Spara.

När du har lagt till en funktion kan du lägga till en resurs genom att klicka på resursenföljt avFunktioner. Användare kan söka efter och lägga till funktioner i den valda resursen.

Massuppdatera kalenderfunktioner med API:et

Du kan skapa upp till 100 funktioner för företaget eller per domän.

Mer information finns i resources.features och Format för massuppdateringar.

Steg 3: Lägg till resurser

Som nästa steg lägger du till allt som går att boka: konferensrum, företagsbilar, familjerum eller vad företaget nu tillhandahåller åt de anställda. Om du skapade funktioner i steg 2 kan du koppla dem till resurserna när du lägger till dem.

Obs! Resurser är vanligtvis tillgängliga inom några minuter efter att de har lagts till. I vissa fall kan det dock ta upp till 24 timmar innan de blir tillgängliga i allas kalendrar.

Lägga till en resurs i taget på administratörskonsolen

Du kan lägga till upp till 10 000 resurser för företaget eller per domän.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt avKatalogföljt avByggnader och resurser.
  3. I avsnittet Resurshantering klickar du på Öppna.
  4. Håll muspekaren över Lägg till   och klicka på det.
  5. Ange information om resursen. Välj en av följande typer:
    • Konferensrum: Resurser som används för möten eller konferenser och som kan vara så små som ett telefonrum.
    • Annat: Resurser som inte används till möten, till exempel en cykel eller företagsbil.
  6. Klicka på Lägg till resurser.

Information om fälten finns under Format för massuppdateringar nedan.

Massuppladda resurser via CSV

1. Ladda ned i CSV-format från administratörskonsolen.
    1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt avKatalogföljt avByggnader och resurser.
    3. I avsnittet Resurshantering klickar du på Öppna.
    4. Klicka på Ladda ned   .
    5. Spara CSV-filen.
  2. Importera CSV-information till ett kalkylark.
    1. Öppna ett tomt Google Kalkylark och öppna Fil > Importera
    2. Navigera till den nedladdade CSV-filen och klicka på Välj
    3. I fönstret Importera gör du dina val och klicka på Importera data.
  3. Redigera resurser i ett kalkylark.
    1. Använd kalkylarket du skapade i stegen ovan.
    2. Redigera fälten om det behövs.

Uppdatera fälten enligt tabellerna i Format för massuppdateringar.  Ändra inte resurs-id. Om du gör det skapas en helt ny resurs i stället för att den gamla uppdateras.

3. När du är klar sparar du kalkylarket som en CSV-fil.
  4. Ladda upp en CSV efter redigering.
    1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt avKatalogföljt avByggnader och resurser.
    3. I avsnittet Resurshantering klickar du på Öppna.
    4. Peka på Lägg till  och klicka på Ladda upp  Massuppladdning av resurser.
    5. Klicka på Bifoga CSV och följ anvisningarna för att bifoga CSV-filen.
    6. Klicka på Ladda upp.

Massuppdatera kalenderresurser med API:et

Du kan lägga till upp till 10 000 resurser för företaget eller per domän.

I artikeln om resources.calendars och avsnittet om Format för massuppdateringar finns mer information.

Format för massuppdateringar

Dessa tabeller hjälper dig att uppdatera kalenderresurser med hjälp av ett API eller CSV-kalkylark.

Format för byggnader

Använd det här formatet för byggnader som du skapar i Kalender.

Resursnamn Beskrivning Exempel
Byggnads-id* Detta byggnads-id måste exakt matcha det byggnads-id som definierats för byggnaden. SF-MAIN
Byggnadens namn Visningsnamn för byggnaden San Francisco HQ
Adress*   Adressinformation för byggnader. Se Format för byggnadsadresser 678 Lafayette Ave
Suite 2B

Graha Bumi Surabaya Lt. V
Jl. Basuki Rahmat no.106 - 128

雨竜郡秩父別町秩父別4105

Våningar* Avgränsa våningar med kommatecken och ange dem i stigande ordning från lägre till högre våning Lobby, M, 2, 3, 4, 5, 5A, 6
Beskrivning Beskrivning av byggnaden. Beskrivningen är inte obligatorisk och visas i administratörskonsolen som en hjälp för dig. Östra byggnaden
Koordinater

Latitud och longitud för byggnaden

40.730610,
-73.935242

* Krävs

Format för byggnadsadresser

Använd det här formatet för byggnadens adress. Ange adressuppgifterna för varje plats i det format som är vedertaget för postadresser i regionen. Adressformatet kan se mycket olika ut i olika regioner.

Fälten i administratörskonsolen och andra program som används för att ange adresser är feltoleranta. Du kan till exempel byta plats på två fält, ta bort ett fält eller lägga till ett fält utan att processen kraschar. Ett meddelande om eventuella fel visas i Kalender med information om hur du ska åtgärda det.

Resursnamn Beskrivning Exempel
Adressrad 1–5*

Gatuadress med gatunamn och nummer eller en beskrivning av platsen.

Kungsbron 2
Stadsdel

Kvarter, distrikt, by eller dylikt. Mindre än det som här kallas ort.

(inte obligatoriskt, används bara i vissa länder)

SOMA (söder om marknaden)
Ort Stad. Kan kallas distrikt eller något annat beroende på land. Stockholm
Region Delstat, provins, ö, grevskap beroende på land. Kalifornien

Postnummer

Kan ha andra namn i olika länder, som Pin i Indien.

94105

Land eller region*

Landets eller regionens fullständiga namn eller dess tvåbokstavskod.

SE

* Krävs

Formatera resurser och funktioner

Använd det här formatet för resurs- och funktionsinformation.

Resursnamn Beskrivning Exempel
Resurs-id*

Det unika rums-id som Google genererar åt dig när du skapar en resurs. Resurs-id krävs bara när resurser uppdateras. När du skapar nya resurser kan du lämna fältet tomt för att generera id:t automatiskt.

(redigera inte eller ta bort detta för befintliga resurser)

28AF38E
Resursnamn*

Kort rumsnamn.

(föreslagen högsta teckengräns: 45)

Samtalsrum
Byggnads-id*     Detta byggnads-id måste exakt matcha det byggnads-id som definierats för byggnaden där resursen finns. SF-MAIN
Resurskategori*

Konferensrum: Resurser som används för möten eller konferenser och som kan vara så små som telefonrum.

Annat: Resurser som inte används till möten, till exempel en Jamboard, cykel eller företagsbil.

Okänd kategori: Resurser som inte överensstämmer med strukturformatet

(använd Konferensrum och Annat för nya resurser)

KONFERENSRUM
Resurstyp Befintligt fält. När resurskategorin är inställd på Annat läggs det här fältet till som ett prefix i det automatiskt genererade namnet och bidrar till att särskilja rum från annat än rum. Det gör det också lättare att kategorisera resurstypen. Exempel: Cykel, Fordon, Familjerum eller Mikroskop.  Cykel
Våningsnamn*

Våningsnamnet måste matcha en av de våningar som definierats i byggnaden.

(föreslagen högsta teckengräns: 15)

10
Kapacitet*     Rekommenderat antal personer för rummet. Måste vara ett positivt heltal. 4
Våningssektion

Anger var på våningen ett rum finns.

(föreslagen högsta teckengräns: 15)

A
Beskrivning som är synlig för användare Fri beskrivning av rummet som visas för användarna i rumsinformationen. Obs! Den här beskrivningen visas bara när du bokar resursen. När du har valt resurs eller sparat en händelse visas den här beskrivningen inte längre. Telefonanknytning #4119
Beskrivning Valfri beskrivning av rum eller resurs som är synlig i administratörskonsolen.

Alla medlemmar i rumsadmin@example.com har bokningsrättigheter till rummet

Östra byggnaden

#Funktion

Funktioner är attribut eller utrustning för ett rum eller en resurs, som:

• Ljudfunktioner: #Telefon
  • Videofunktioner: #VC, #Cisco-konferensenhet.
  • Andra funktioner: #Whiteboard, #Rullstolsanpassat, #Externa gäster
SANT
Automatiskt skapat namn

Skrivskyddat. Detta genereras när resurskategorin är inställd på Konferensrum eller Annat. Det automatiskt genererade namnet har detta format:

Byggnadens namn-Våningsnamn-Våningsdel-Resursnamn (kapacitet) [Funktioner]

San Francisco HQ-10-A-Beehive Room (4) [VC]

* Krävs