Molnappen Salesforce Sandbox

Du måste vara inloggad som avancerad administratör för den här uppgiften.

Med Security Assertion Markup Language (SAML) kan användarna logga in på molnappar för företag med sina Google Cloud-användaruppgifter.

Ställ in SSO via SAML för Salesforce Sandbox

Ställ in enkel inloggning (SSO) med SAML för Salesforce Sandbox-appen så här.

Obs! Innan du konfigurerar SSO måste du konfigurera Salesforce Sandbox-underdomänen.

Steg 1: Konfigurera Google som SAML-identitetsleverantör (IdP)
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avWebb- och mobilappar.
  3. Klicka på Lägg till appföljt avSök efter appar.
  4. Skriv Salesforce Sandbox i sökfältet.
  5. Håll muspekaren över SAML-appen Salesforce Sandbox i sökresultaten och klicka på Välj.
  6. Gör följande på sidan Google IdP-information:
    1. Kopiera och spara Webbadress för SSO och Enhets-id.
    2. Ladda ned certifikatfilen.
  7. Klicka på Fortsätt.
  8. I avsnittet Uppgifter om tjänstleverantör:
    1. För ACS-webbadress anger du https://{domänspecifik} .my.salesforce.com och ersätter {domain specific} med din Salesforce Sandbox underdomän.
    2. Redigera fälten Enhets-id och Startwebbadress och ersätt {domain specific}  med din Salesforce Sandbox-underdomän.
  9. Klicka på Fortsätt.
  10. (Optional) On the Attribute Mapping page, map Google directory attributes to corresponding application attributes:
    1. Click Add Mapping.
    2. Click the Select field menu and select a Google directory attribute.
    3. Enter the corresponding application attribute under App attributes.
  11. (Valfritt) Så här anger du gruppnamn som är relevanta för appen:
    1. För Gruppmedlemskap (valfritt) klickar du på Sök efter en grupp, anger en eller flera bokstäver i gruppnamnet och väljer gruppnamnet.
    2. Lägg till ytterligare grupper efter behov (högst 75 grupper).
    3. För Appattribut anger du tjänsteleverantörens motsvarande gruppattributnamn.

Oavsett hur många gruppnamn du anger inkluderar SAML-svaret enbart grupper som en användare är medlem i (direkt eller indirekt). Mer information finns i Om mappning av gruppmedlemskap.

12. På sidan Attributmappning klickar du på Slutför.
  13. (Valfritt) Konfigurera automatisk administration för Salesforce Sandbox eller klicka på OK för att slutföra konfigurationen.
Steg 2: Konfigurera Salesforce Sandbox som en SAML 2.0-tjänstleverantör (SP)
  1. Logga in på Salesforce Sandbox med ditt administratörskonto.
  2. Klicka på Konfigurera.
  3. I rutan Snabbsök anger du Enkel inloggning och klickar på Inställningar för enkel inloggning.
  4. Under Inställningar för enkel inloggning klickar du på Redigera och markerar kryssrutan SAML har aktiverats.
  5. Klicka på Spara.
  6. I SAML-inställningar för enkel inloggning klickar du på Ny.
  7. Ange följande uppgifter:
    • Namn: Google
    • API-namn: Google
    • Utfärdare: Det enhets-id som du kopierade från Google i steg 1 ovan.
    • Certifikat för identitetsleverantör: Klicka på Välj fil och välj sedan certifikatfilen som du laddade ned i steg 1.
    • Ställ in bindning för begäran från tjänstleverantör: HTTP-omdirigering
    • Inloggningsadress för identitetsleverantör: Den SSO-webbadress som du kopierade i steg 1.
  8. Klicka på Spara.

(Valfritt) Så här aktiverar du tjänstleverantörsinitierad SSO:

1. Klicka på Domänhanteringföljt avMin domän.
  2. I avsnittet Autentiseringskonfiguration klickar du på Redigera.
  3. I avsnittet Autentiseringstjänst markerar du Google.
  4. Klicka på Spara.
Steg 3: Aktivera Salesforce Sandbox-appen
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avWebb- och mobilappar.
  3. Välj Salesforce Sandbox.
  4. Klicka på Användaråtkomst.
  5. Om du vill aktivera eller inaktivera en tjänst för alla inom organisationen klickar du på alternativet På för alla eller Av för alla och sedan på Spara.

6. (Valfritt) Om du vill aktivera eller inaktivera en tjänst för en organisationsenhet:
    1. Välj organisationsenheten till vänster.
    2. Om du vill ändra tjänstens status väljer du eller Av.
    3. Välj ett alternativ:
      • Om tjänstens status är inställd på Ärvd och du vill behålla den uppdaterade inställningen klickar du på Åsidosätt även om den överordnade inställningen ändras.
      • Om tjänstens status är Åsidosatt klickar du på Ärv för att återgå till samma inställning som dess överordnade eller så klickar du på Spara för att behålla den nya inställningen, även om den överordnade inställningen ändras.
        Obs! Läs mer om organisationsstrukturen.
  7. Om du vill aktivera en tjänst för en grupp av användare inom en organisationsenhet eller i olika organisationsenheter väljer du en åtkomstgrupp. Mer information finns i Slå på en tjänst för en grupp.
  8. Kontrollera att id:na för Salesforce Sandbox-användarkontots e-postadresser matchar dem på Google Apps-domänen.
Steg 4: Verifiera att SSO fungerar

Salesforce Sandbox har stöd för SSO som initieras av både identitetsleverantörer (IdP) och tjänstleverantörer (SP). Så här verifierar du SSO i något av lägena:

IdP-initierad

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avWebb- och mobilappar.
  3. Välj Salesforce Sandbox.
  4. Klicka på Testa SAML-inloggning uppe till höger.

Salesforce Sandbox ska öppnas på en separat flik. Om det inte gör det använder du informationen i de resulterande SAML-felmeddelandena för att uppdatera dina IdP- och SP-inställningar efter behov. Testa sedan SAML-inloggningen igen.

SP-initierad

1. Öppna https://{ditt-domännamn}.my.salesforce.com.
  2. Du ska omdirigeras till Googles inloggningssida automatiskt.
  3. Ange dina inloggningsuppgifter.
  4. När dina inloggningsuppgifter har autentiserats omdirigeras du automatiskt till Salesforce Sandbox.
Steg 5: Konfigurera automatisk administration för Salesforce Sandbox

Som avancerad administratör kan du automatiskt administrera användare i Salesforce Sandbox-appen.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.