Uw Vault-gegevens overzetten met Domain Transfer

De Google Workspace Domain Transfer-service kan geen Google Vault-kwesties en -bewaarplichten overzetten. Beheerders in de bron- en bestemmingsomgeving moeten deze stappen volgen om te zorgen dat Vault-items worden overgezet.

Voordat u begint

U moet de Vault API gebruiken om Vault-kwesties en -bewaarplichten over te zetten. U kunt deze stappen niet uitvoeren via de Vault-gebruikersinterface.

Google Apps Manager (GAM) is een opdrachtregeltool van derden die de Vault API ondersteunt. U vindt de tool op GitHub.

Stap 1: Kwesties en bewaarplichten downloaden

Na de overdracht heeft u geen toegang meer tot Vault-kwesties en -bewaarplichten in de bronomgeving. Als u toegang wilt behouden tijdens het proces voorafgaand aan de overdracht, moet u kwesties en bewaarplichten downloaden uit de bronomgeving. U moet een Google Workspace-hoofdbeheerder of een Vault-beheerder zijn om de download te kunnen uitvoeren.

Voer de download minstens 1 week vóór de overdracht uit.

Kwesties

API-methode matters.list

Hierin staan de kwesties waartoe de gebruiker toegang heeft. Meer informatie

Parameters view: FULL

Hiermee wordt aangegeven welke delen van de kwestie moeten worden geretourneerd in de reactie.

state: OPEN

Hiermee worden alleen kwesties met die specifieke status weergegeven. Standaard worden kwesties met alle statussen weergegeven.

Het is niet mogelijk om kwesties te maken met de status CLOSED of DELETED. Als u deze kwesties wilt meenemen, moet u ze toevoegen met de status OPEN en ze na de overdracht sluiten of verwijderen.

Bewaarplichten

API-methode matters.holds.list

Hierin staan alle bewaarplichten in een kwestie. Een lege paginatoken in ListHoldsResponse geeft aan dat er verder geen bewaarplichten meer zijn. Meer informatie

Parameters view: FULL_HOLD

Hiermee wordt aangegeven welke delen van de bewaarplicht moeten worden geretourneerd.

Stap 2: Gedownloade kwesties en bewaarplichten opschonen

Nadat de kwesties en bewaarplichten zijn gedownload, moet u ze controleren en bepalen of u ze kunt optimaliseren.

1. Als bewaarplichten bij verschillende organisatie-eenheden horen, moet u alle organisatie-eenheden toewijzen aan de overeenkomende overzetorganisatie-eenheden in de bestemmingsomgeving. Gebruik hiervoor de Orgunits API. Meer informatie

U moet bewaarplichten die gelden voor groepen of gedeelde Drives toewijzen aan de overzetorganisatie op het hoogste niveau.

2. (Optioneel) Verwijder lege kwesties en bewaarplichten.

Als u kwesties wilt maken met een andere eigenaar, moet u alle OWNER-rechten omzetten in COLLABORATOR-rechten in het veld matterPermissions[]. Meer informatie

Stap 3: Kwesties en bewaarplichten uploaden

Nadat het overdrachtsproces is voltooid, moet u de kwesties en bewaarplichten uploaden naar de bestemmingsomgeving.

U moet ook het juiste Vault-bewaarbeleid instellen. Meer informatie

Kwesties

API-methode matters.create

Hierdoor wordt er een kwestie gemaakt met de opgegeven naam en beschrijving. De beginstatus is OPEN en de eigenaar is degene die de methodeaanroep uitvoert. Hiermee wordt de gemaakte kwestie geretourneerd met de standaardweergave. Meer informatie

Denk ook aan het volgende:

• Noteer de matterId van de nieuwe kwestie. U kunt de matterId van de bronomgeving dan toewijzen aan die van de bestemmingsomgeving.
  • Namen van kwesties hoeven niet uniek te zijn. Als u mislukte kwesties uit de bronomgeving opnieuw probeert te maken in de bestemmingsomgeving (met een andere status dan Mislukt), maakt u mogelijk dubbele kwesties.
  • De gebruiker die de kwesties uploadt, krijgt de rol OWNER. Meer informatie over hoe u de identiteit van gebruikers kunt nabootsen met een serviceaccount.

Bewaarplichten

API-methode matters.holds.create

Hiermee wordt er een bewaarplicht gemaakt in de opgegeven kwestie. Meer informatie

Denk ook aan het volgende:

• Namen van bewaarplichten binnen een kwestie moeten uniek zijn. Er ontstaan dus geen dubbele bewaarplichten.
  • Noteer de holdId van de nieuwe bewaarplicht. U kunt de holdId van de bronomgeving dan toewijzen aan die van de bestemmingsomgeving.
  • Als het aantal accounts in een bewaarplicht groter is dan het aantal accounts dat u kunt toevoegen als u een bewaarplicht maakt, kunt u meer accounts toevoegen nadat de bewaarplicht is gemaakt. Gebruik hiervoor de API-methode matters.holds.accounts.create. Meer informatie

Stap 4: Wacht 24 uur

Nadat de upload is voltooid, moet u minstens 24 uur wachten, zodat de nieuwe bewaarplichten zijn doorgevoerd voor alle betrokken gebruikers.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.