Gebruikers verwijderen uit of uitsluiten van een groep

Deze pagina is voor beheerders. Als u groepen voor uw eigen account wilt beheren, gaat u naar het Helpcentrum van Google Groepen.

Als Groepen-beheerder kunt u gebruikers verwijderen uit alle groepen in uw organisatie, ook groepen die u niet zelf heeft gemaakt. U kunt ook gebruikers uitsluiten van groepen.

Waar kan ik dit doen? U kunt leden verwijderen uit een groep via de Beheerdersconsole of Google Groepen. U kunt gebruikers uitsluiten via Google Groepen.

Leden verwijderen uit een groep

Als u een lid uit een groep verwijdert, ontvangt deze geen e-mails meer die naar de groep worden verzonden. Als u een lid verwijdert, wordt het gebruikersaccount niet verwijderd.

Als u de groepseigenaar verwijdert, werkt de groep ook nog steeds. U kunt als beheerder de groep beheren of eigenaarsrechten aan een andere gebruiker toewijzen.

De Beheerdersconsole gebruiken

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Groepen.
  3. Klik op de naam van een groep and thenLeden.
  4. Voer een van de volgende acties uit:
    • Eén lid verwijderen: plaats de muisaanwijzer op het lid en klik op Verwijderen.
    • Meerdere leden verwijderen: vink de vakjes aan naast de leden en klik op Leden verwijderen " ".
  5. Klik op Leden verwijderen om te bevestigen.

Google Groepen gebruiken

Hiervoor moet u Google Groepen voor bedrijven aanzetten.

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op de naam van een groep.
  3. Klik links op Leden.
  4. Plaats de muisaanwijzer op elk lid dat u wilt verwijderenand thenvink het vakje aan naast de naam van het lid.
  5. Klik rechtsboven op Lid verwijderen ""and thenOK om te bevestigen.

Tip: In het informatiecentrum vindt u meer informatie over hoe u de groepen van uw organisatie kunt beheren via Google Groepen.

Een gebruiker uitsluiten van een groep

Google Groepen gebruiken

Hiervoor moet u Google Groepen voor bedrijven aanzetten.

Sluit mensen uit van een groep om te voorkomen dat ze deelnemen aan die groep. Als u iemand uitsluit van een groep, kan deze persoon de groep wel zien of zoeken, maar kan deze alleen worden toegevoegd of uitgenodigd om deel te nemen als u de persoon weer toelaat.

Bekijk de stappen in het informatiecentrum: Mensen uitsluiten van een groep