Aktivera identifiering av beläggning

Du kan ställa in Google Meet-kameran så att den spårar antalet deltagare i ett rum under dagen. Beläggningsidentifiering hjälper dig att förstå om dina rum används på ett effektivt sätt.

Beläggningsidentifiering är inaktiverat som standard. När beläggningsidentifiering har aktiverats använder du Statistiköversikt för rum för att förstå hur rum och enheter för Google Meet-maskinvara används. Översikten kan hjälpa dig att förstå hur många personer som finns i ett mötesrum och hur rummen och enheterna används.

Mer information finns i Spåra rum och enhetsanvändning för Meet-maskinvara.

Innan du börjar

För bästa resultat:

• Använd en kamera som stöds
  • Beläggningsräkning kan också aktiveras på kameror som inte stöds. Läs kameratillverkarens dokumentation om specifika funktioner.
  • Testa beläggningsidentifiering på kameror som inte stöds innan du aktiverar funktionen för alla kameror.

Aktivera beläggningsräkning

På enda enhet

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna menyn följt av Enheterföljt avGoogle Meet-maskinvaraföljt avEnheter.
  3. Klicka på den enhet du vill hantera.
  4. Öppna avsnittet Enhetsinställningar och klicka på nedåtpilen .
  5. Klicka på Redigera .
  6. Aktivera beläggningsidentifiering .
  7. Klicka på Spara

På flera enheter

1.
    Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna menyn följt av Enheterföljt avGoogle Meet-maskinvaraföljt avEnheter.
  3. Markera rutan för upp till 50 enheter.
  4. Klicka på Mer och välj Beläggningsidentifiering.

Så här visar du beläggningsdata

Beläggningsidentifiering körs uteslutande på enheten och använder en maskininlärningsmodell för att analysera kamerabilder och beräkna antalet personer i rummet. Den här funktionen rapporterar bara statistik. Inga uppgifter som kan kopplas till en specifik individ lämnar enheten. När funktionen är på lyser LED-indikatorn på kameran.

Visa beläggningsdata i Statistiköversikt för rum

Mer information finns i Visa rums- och enhetsanvändning för Meet-maskinvara.

Så här laddar du ned beläggningsrapporter för en enskild enhet

1. Välj en enhet.
  2. Öppna enhetsinställningarna.
  3. Klicka på Ladda ned rapport under Beläggningsdata.
    Obs! Länken visas bara om det finns data.

Beläggningsrapporten innehåller följande information:

• device_id – id som används för unik identifiering av en enhet
  • start_timestamp – starttiden för beläggningsdatapunkt (i UTC)
  • end_timestamp – sluttid för beläggningsdatapunkt (i UTC)
  • occupancy_count – det vanligaste antalet observerade personer som var i rummet under tidsperioden.
  • occupancy_max_count – det maximala antalet personer som har varit i rummet under tidsperioden
  • in_meeting – om Google Meet-enheten användes för att gå med i ett möte