Bellen naar het buitenland via Google Meet instellen

Momenteel beschikbaar voor klanten in België, Canada, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Nederland, Oostenrijk, Portugal, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Zweden en Zwitserland.

Als hoofdbeheerder van uw organisatie kunt u een abonnement op bellen naar het buitenland via Google Meet instellen om gebruikers toe te staan betaald in en uit te bellen tijdens videovergaderingen. Gebruikers in uw organisatie kunnen mensen uit elk land telefonisch toevoegen. Deelnemers kunnen ook inbellen vanuit een uitgebreidere lijst met ondersteunde landen.

Er zijn geen abonnementskosten. U betaalt alleen per minuut voor gevoerde telefoongesprekken.

Opmerking: Een abonnement op bellen naar het buitenland via Meet is niet vereist voor gesprekken naar de VS en Canada of voor Meet-inbelnummers waarvoor geen kosten per minuut in rekening worden gebracht.

Google Voice gebruiken met Meet

Als u belinstellingen voor Meet beheert, kunt u ook Google Voice gebruiken voor uw telefoonsystemen in de cloud. Zie Google Voice beheren in de Beheerdersconsole voor meer informatie.

Voordat u begint

Stap 1: Een abonnement op bellen naar het buitenland via Meet toevoegen

Opmerking: Deze optie is alleen beschikbaar als uw factureringslocatie voor Google Workspace zich in een ondersteund land bevindt.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu ""and then"" Factureringand thenAbonnementen.
  3. Klik op Een abonnement toevoegen of upgraden.
  4. Klik links op Add-ons voor Google Workspace.
  5. Klik onder Bellen naar het buitenland via Google Meet op Aan de slag.
  6. Bekijk het overzicht en klik op Aan de slag.
  7. Selecteer de aankoopopties en klik op Doorgaan.
    • Selecteer het land en de valuta voor je e-mailaccount voor facturering, indien beschikbaar.
    • Controleer de informatie over het betalingsplan. De kosten verschillen, afhankelijk van het land en de gebruikte provider.
  8. Controleer je selectie en bekijk de beltarieven en de dekking.
  9. Vul je betalingsgegevens in en klik op Bestelling plaatsen.
    • Niet vereist als je al een Voice-abonnement hebt.
    • De maandelijkse betalingen worden automatisch in rekening gebracht bij de betaalmethode. Ze zijn gebaseerd op het werkelijke gebruik.

Stap 2: Bellen naar het buitenland aanzetten

Nadat u het abonnement op bellen naar het buitenland via Meet heeft toegevoegd, moet u bellen naar het buitenland aanzetten in de Beheerdersconsole. Deelnemers aan vergaderingen kunnen dan telefonisch in- of uitbellen met de uitgebreidere reeks nummers. U kunt bellen naar het buitenland aanzetten voor iedereen. U kunt het ook aanzetten voor bepaalde groepen of afdelingen. Voeg Meet-hardwareapparaten toe aan groepen of afdelingen met bellen naar het buitenland, zodat gebruikers meer nummers kunnen bellen.

Voordat u begint: Als u de instelling wilt toepassen op bepaalde gebruikers, plaatst u hun accounts in een organisatie-eenheid (om de instelling toe te passen op een bepaalde afdeling) of in een configuratiegroep (om de instelling toe te passen op gebruikers in verschillende afdelingen).

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu ""and then"" Appsand thenGoogle Workspaceand thenGoogle Meet.
  3. Klik op Meet-video-instellingen.
  4. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling voor iedereen geldt. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid of een configuratiegroep.
  5. Klik op Telefonie en vink het vakje aan voor Inbeltoegang tot videovergaderingen toestaan.
  6. Vink het vakje aan voor Betaald in- en uitbellen tijdens vergaderingen toestaan.
  7. Klik op Opslaan. Als je een organisatie-eenheid of groep hebt ingesteld, kun je de instelling mogelijk laten overnemen of overschrijven van een bovenliggende organisatie-eenheid of instellen op Niet ingesteld voor een groep.
    Wijzigingen verwerken kan tot 24 uur duren, maar meestal gaat het sneller. Meer informatie