Slimme functies en personalisatie voor Gmail, Chat en Meet aan- of uitzetten (regiospecifiek)

Belangrijk: Als uw domein zich in Europa of in Japan bevindt, staan deze instellingen standaard uit. Als u geen waarde voor deze instellingen kiest in de Beheerdersconsole, worden uw gebruikers gevraagd een waarde te kiezen via een pop-upvenster in de Gmail-app.

U of uw gebruikers kunnen slimme functies voor Gmail, Chat en Meet, en de mogelijkheid om gegevens tussen producten te delen, aan- of uitzetten. U heeft zo meer controle over uw gegevens en kunt voldoen aan nalevingsvereisten. Met deze instellingen kunt u bepalen hoe de gegevens van uw gebruikers in Gmail, Chat en Meet kunnen worden gebruikt en gedeeld met andere Google-producten.

De instellingen gelden voor het volgende:

• Slimme functies en personalisatie voor Gmail, Chat en Meet: U bepaalt of de gegevens in Gmail, Chat en Meet van uw gebruikers standaard worden gebruikt om slimme functies te bieden in elk van deze producten.

Dit zijn enkele voorbeelden van slimme functies die gegevens in Gmail, Chat en Meet gebruiken:
    • E-mails automatisch filteren op verschillende inboxtabbladen, zoals Sociaal of Reclame
    • Smart Compose en Smart Reply
    • Overzichtskaarten boven een e-mail (bijvoorbeeld om de verzendstatus van een pakket bij te houden of om reisschema's weer te geven)
    • De afspraakgegevens uit een e-mail gebruiken om een agenda-afspraak te maken

• Slimme functies en personalisatie voor andere Google-producten: U bepaalt of andere Google-producten die beschikbaar zijn in uw domein (naast Gmail, Chat en Meet), standaard gegevens uit Gmail, Chat en Meet kunnen gebruiken om de gebruikerservaring in die producten te personaliseren.

Dit zijn enkele voorbeelden van Google-productfuncties die gegevens uit Gmail, Chat en Meet gebruiken:
    • Google Assistent-herinneringen wanneer een rekening moet worden betaald
    • Restaurantreserveringen weergeven in Google Maps
    • Reisschema's bundelen in Google Reizen
    • Klantenkaarten en tickets in Google Pay
    • Zoekresultaten van Cloud Search bekijken in Gmail

De standaardstatus van slimme functies en personalisatie bepalen

U kunt de standaardwaarde van slimme functies en personalisatie instellen voor uw gebruikers (aan of uit) of ze de functies zelf aan of uit laten zetten.

U moet zijn ingelogd als hoofdbeheerder om deze taak te kunnen uitvoeren.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Accountand thenAccountinstellingenand thenSlimme functies en personalisatie.
  3. Kies een van deze opties:
    • Geen standaardwaarde instellen voor gebruikers: Als u deze instelling selecteert, kunnen uw gebruikers slimme functies en personalisatie zelf aan- of uitzetten. Als u gebruikers toestaat hun eigen instellingen te kiezen, raden we u aan het artikel Opties voor slimme functies en personalisatie in Gmail, Chat, Meet en andere Google-services met ze te delen.
    • Een standaardwaarde instellen voor gebruikers: Als u deze instelling selecteert en de vakjes eronder aanvinkt, worden de instellingen voor slimme functies en personalisatie standaard aangezet voor uw gebruikers.

Vink de vakjes aan of haal vinkjes weg om slimme functies en personalisatie aan of uit te zetten. Als u een vakje aanvinkt, werken slimme functies en personalisatie automatisch voor de gebruikers. Ze hoeven de functies dan niet zelf aan te zetten. Gebruikers kunnen er later voor kiezen de functies uit te zetten.

Opmerking: Als u de vakjes niet aanvinkt, kunnen uw gebruikers zelf instellingen kiezen.

Wijzigingen verwerken kan tot 24 uur duren, maar meestal gaat het sneller. Meer informatie