Skydda användarna från misstänkta länkar i IMAP-klienter för e-post

För att förhindra nätfiske och annan misstänkt e-postaktivitet skyddar Google Workspace mot misstänkta länkar i Gmail. Länkskyddet söker efter skadliga eller andra misstänkta länkar i Gmail-meddelanden. Personer som skickar skräppost kan till exempel skicka länkar i e-post som lurar användarna att uppge känsliga uppgifter och hackare kan lägga till länkar till skadlig programvara. Gmail-länksskyddet varnar dina användare när de klickar på länkar i dessa meddelanden.

Om dina användare skickar och tar emot e-post med MAP-klienter från tredje part aktiverar du skydd mot misstänkta länkar för IMAP-klienter. IMAP-länksskydd ger samma skydd som Gmail för IMAP-klienter. IMAP-länkskyddet kontrollerar länkar när mottagaren klickar på en meddelandelänk, men innan de omdirigeras till länken. Om länken är giltig och pekar på en säker webbplats omdirigeras användaren till denna webbplats.

Skyddet för IMAP-klientlänken har stöd för:

• iOS Mail
  • Mac Mail
  • Microsoft Outlook
  • Vanliga e-postklienter för Android.

Du kan kontrollera om IMAP är aktiverat för användarna genom att följa stegen i Aktivera och inaktivera POP och IMAP för användare.

Läs mer om skydd mot skadliga webbplatslänkar i Gmail.

Aktivera länkskydd för e-postklienter med IMAP

Så här aktiverar du länkskydd för IMAP-klienter från tredje part:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGmail-följt avSäkerhet.
  3. Rulla till inställningen Skydd mot visningstid i IMAP och klicka på Av.
  4. Markera rutan Aktivera IMAP-länkskydd.
  5. Spara ändringarna.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.