Uw gebruikers beschermen tegen verdachte links in IMAP-mailclients

Google Workspace beschermt tegen verdachte links in Gmail om phishing en andere verdachte e-mailactiviteit te voorkomen. Met linkbescherming wordt gecontroleerd op schadelijke of andere verdachte links in Gmail. Spammers kunnen bijvoorbeeld een link sturen in een e-mail waardoor mensen gevoelige informatie afgeven. Hackers kunnen links naar schadelijke software toevoegen. Met Gmail-linkbescherming krijgen uw gebruikers een waarschuwing als ze op een link klikken in deze soorten berichten.

Als uw gebruikers e-mails sturen en ontvangen via een IMAP-client van derden, zet u bescherming tegen verdachte links aan voor IMAP-clients. IMAP-linkbescherming biedt dezelfde bescherming als Gmail, voor IMAP-clients. IMAP-linkbescherming controleert links in berichten als de ontvanger erop klikt, maar voordat de ontvanger naar de gelinkte pagina wordt gestuurd. Als de link geldig is en naar een veilige website gaat, wordt de gebruiker doorgestuurd naar de site.

Linkbescherming voor IMAP-clients wordt ondersteund voor de volgende clients:

• iOS Mail
  • Mac Mail
  • Microsoft Outlook
  • Veelgebruikte Android-mailclients

U kunt controleren of IMAP aanstaat voor uw gebruikers door de stappen te volgen in POP en IMAP aan- en uitzetten voor gebruikers.

Bekijk meer informatie over beschermen tegen schadelijke websitelinks in Gmail.

Linkbescherming aanzetten voor IMAP-mailclients

Ga als volgt te werk om linkbescherming aan te zetten voor IMAP-mailclients van derden:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenGmailand thenVeiligheid.
  3. Scroll naar de instelling Bescherming tijdens bekijken in IMAP-accounts en klik op Uit.
  4. Vink het vakje aan voor Linkbescherming voor IMAP aanzetten.
  5. Sla de wijzigingen op.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.