Inaktivera DMARC

Skydda mot identitetsförfalskning, nätfiske och bidra till att förhindra att meddelanden markeras som skräppost
Vi rekommenderar inte att du inaktiverar DMARC för organisationen eller domänen. Utan DMARC kan hackare och andra skadliga användare skicka meddelanden som utger sig för att komma från din organisation eller domän. Om du inaktiverar DMARC utsätts dina användare och kontakter för risk för skräppost, identitetsförfalskning och nätfiske.

Här är rekommenderade sätt att inaktivera DMARC för domänen.

Obs! Om du inte kan inaktivera DMARC genom att följa stegen kontaktar du domänleverantören. Google erbjuder inte support för problem med domänvärden.

Uppdatera DMARC-policyn hos domänleverantören

Steg 1. Ändra din policypost

Ändra DMARC-policyn till p=none. En none-policy innebär att de mottagande servrarna inte agerar på meddelanden från domänen som inte godkänns i SPF eller DKIM.

När din DMARC policy är none får du fortfarande dagliga DMARC-rapporter. Om du vill inaktivera DMARC-rapporter tar du bort rua-taggen från DMARC TXT-posten.

Mer information om DMARC-policyformatet och -taggar går du till Definiera DMARC-policyn

Steg 2. Uppdatera posten hos domänleverantören

Uppdatera sedan DMARC TXT-posten hos domänleverantören med ändringarna genom att följa stegen i Lägg till DMARC-posten.

Ta bort DMARC TXT-posten hos domänleverantören

Ett annat sätt att inaktivera DMARC är att ta bort DMARC DNS TXT-posten för domänen hos domänleverantören. Se stegen i Lägga till din DMARC-post.