Een token instellen om GCPW te beheren vanuit de Beheerdersconsole

Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Frontline Starter en Frontline Standard, Business Starter, Business Standard, Business Plus, Enterprise Standard en Enterprise Plus, Education Fundamentals, Education Standard, Teaching and Learning Upgrade, Education Plus en Endpoint Education Upgrade, Essentials, Enterprise Essentials en Enterprise Essentials Plus, G Suite Basic, G Suite Business, Cloud Identity Free en Cloud Identity Premium. Versies vergelijken

Met de release van Google-referentieprovider voor Windows (Google Credential Provider for Windows, GCPW) versie 87.0.4280.88 kunt u nu GCPW-instellingen beheren via de Beheerdersconsole, in plaats van de registerinstellingen op elk Windows-apparaat te moeten bewerken. De GCPW-client op het apparaat levert een organisatiespecifieke token aan Google als de gebruiker voor het eerst inlogt, om deze functie te kunnen gebruiken. De token is ingesloten in het installatieprogramma voor de nieuwe GCPW-client die u kunt downloaden in de Beheerdersconsole.

Gevolgen

Als u GCPW voor het eerst gebruikt, hoeft u niets te doen. Het GCPW-installatiebestand dat u heeft gedownload via de Beheerdersconsole bevat de token.

Als u GCPW-instellingen niet wilt beheren via de Beheerdersconsole omdat u registerinstellingen wilt gebruiken, hoeft u niets te doen.

Als u GCPW al heeft ingesteld op een apparaat vóór de release van versie 87.0.4280.88, kan de gebruiker nog steeds inloggen en blijven de GCPW-registerinstellingen gelden die u heeft ingesteld. Als u echter toegestane domeinen wilt bewerken in de Beheerdersconsole, moet u de tokenwaarde instellen in het registerbestand. U hoeft de bestaande registerinstellingen niet te verwijderen, omdat deze worden overschreven door de instellingen die u maakt in de Beheerdersconsole.

De GCPW-token instellen

U kunt de token op de volgende manieren updaten op apparaten. We raden u aan GCPW opnieuw te installeren of het registerbestand uit te voeren om mogelijke fouten in de registerinstellingen van het apparaat te voorkomen.

GCPW opnieuw installeren met een client die de nieuwe token bevat

Download een nieuw GCPW-installatiebestand als u dit nog niet heeft gedaan:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenMobiel en eindpuntenand thenInstellingenand thenWindows.
  3. Klik op Google-referentieprovider voor Windows (GCPW) instellenand thenGCPW downloaden.
  4. Download het 64-bits of 32-bits GCPW-installatiebestand en distribueer dit naar apparaten.

Voer het installatieprogramma uit op het apparaat om de token te updaten. U kunt dubbelklikken op het installatiebestand of het uitvoeren via de opdrachtprompt:

1. Open de opdrachtprompt.
  2. Als u de 64-bits client wilt installeren, voert u gcpwstandaloneenterprise64.exe uit als beheerder. Als u de 32-bits client wilt installeren, voert u gcpwstandaloneenterprise.exe uit als beheerder.
Een registerbestand uitvoeren op het apparaat
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenMobiel en eindpuntenand thenInstellingenand thenWindows.
  3. Klik op Google-referentieprovider voor Windows (GCPW) instellenand thenGCPW downloaden.
  4. Klik op registerbestand.
  5. Distribueer het registerbestand naar de Windows-apparaten.
  6. Dubbelklik op het Windows-apparaat op het registerbestand om het uit te voeren. De tokenwaarde in het register wordt geüpdatet.
  7. Start het apparaat opnieuw op.
Handmatig een token aan het register toevoegen
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenMobiel en eindpuntenand thenInstellingenand thenWindows.
  3. Klik op Google-referentieprovider voor Windows instellenand thenGCPW downloaden.
  4. Klik in het vak met de token op Kopiëren.
  5. Bewaar de token op een veilige plek die u via een ander apparaat kunt openen.
  6. Maak op het Windows-apparaat een back-up van de huidige registersleutel en importeer de nieuwe registersleutel:
    1. Klik in het menu Start van Windows op Uitvoeren.
    2. Voer regedit in het vak Uitvoeren in.
    3. Ga in de Register-editor naar HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies.
    4. Klik met de rechtermuisknop op Beleid en klik op Nieuwand thenSleutel om een map te maken.
    5. Geef de map de naam Google.
    6. Klik met de rechtermuisknop op Google en klik op Nieuwand thenSleutel om een map te maken.
    7. Geef de map de naam CloudManagement.
    8. Klik met de rechtermuisknop op de map CloudManagement en klik op Nieuwand thenTekenreekswaarde.
    9. Voer bij de naam EnrollmentToken in.
    10. Dubbelklik op de naam en plak de token in het vak Waardegegevens.
    11. Klik op OK.
  7. Sluit de Register-editor en start het apparaat opnieuw op.