De GCPW-token opnieuw genereren

Als beheerder kunt u de token voor Google-referentieprovider voor Windows (Google Credential Provider for Windows, GCPW) van uw organisatie opnieuw genereren. Met de clienttoken kan GCPW uw GCPW-instellingen ophalen in de Beheerdersconsole als een gebruiker voor het eerst inlogt. We raden u aan de token opnieuw te genereren als een ongeautoriseerde persoon uw GCPW-installatiebestand in handen heeft gekregen en u wilt voorkomen dat de GCPW-instellingen van uw organisatie worden blootgesteld. Als iemand GCPW installeert, kan deze mogelijk zien welke configuratie-instellingen u heeft.

Als u de GCPW-token opnieuw genereert, gebeurt het volgende:

• Als u de token reset, heeft dit geen invloed op apparaten waarop gebruikers zijn ingelogd via GCPW. Gebruikers kunnen nog steeds inloggen via GCPW en de instellingen in de Beheerdersconsole worden nog steeds naar het apparaat gepusht.
  • Een apparaat met de oude token waarop geen gebruikers zijn ingelogd via GCPW, ontvangt geen GCPW-instellingen uit de Beheerdersconsole. Als er ook geen GCPW-registerinstellingen zijn ingesteld op het apparaat, wordt inloggen geblokkeerd.
  • Als u GCPW wilt installeren op nieuwe apparaten, downloadt u het GCPW-installatiebestand opnieuw via de Beheerdersconsole. Het bestand bevat de nieuwe token.

De token opnieuw genereren

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenMobiel en eindpuntenand thenInstellingenand thenWindows.
  3. Klik op Google-referentieprovider voor Windows (GCPW) instellenand thenGCPW downloaden.
  4. Klik op Token opnieuw genereren en bevestig dat u de token opnieuw wilt maken.

De token wordt geüpdatet in de Beheerdersconsole. Als u een nieuw GCPW-installatiebestand downloadt, is de nieuwe token daarin ingesloten.

5. (Optioneel) Download een nieuw GCPW-installatiebestand om te gebruiken op nieuwe apparaten.
  6. Als GCPW wordt gebruikt op bepaalde apparaten waarop nog geen gebruikers zijn ingelogd, moet u de token updaten op die apparaten. Ga naar het volgende gedeelte voor instructies.

De token updaten op apparaten

U kunt de token updaten op apparaten waarop nog geen gebruikers zijn ingelogd via GCPW. We raden u aan GCPW opnieuw te installeren of het registerbestand uit te voeren om mogelijke fouten in de registerinstellingen van het apparaat te voorkomen.

GCPW opnieuw installeren met een client die de nieuwe token bevat

Download een nieuw GCPW-installatiebestand als u dit nog niet heeft gedaan:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenMobiel en eindpuntenand thenInstellingenand thenWindows.
  3. Klik op Google-referentieprovider voor Windows (GCPW) instellenand thenGCPW downloaden.
  4. Download het 64-bits of 32-bits GCPW-installatiebestand en distribueer dit naar apparaten.

Voer het installatieprogramma uit op het apparaat om de token te updaten. U kunt dubbelklikken op het installatiebestand of het uitvoeren via de opdrachtprompt:

1. Open de opdrachtprompt.
  2. Als u de 64-bits client wilt installeren, voert u gcpwstandaloneenterprise64.exe uit als beheerder. Als u de 32-bits client wilt installeren, voert u gcpwstandaloneenterprise.exe uit als beheerder.
Een registerbestand uitvoeren op het apparaat
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenMobiel en eindpuntenand thenInstellingenand thenWindows.
  3. Klik op Google-referentieprovider voor Windows (GCPW) instellenand thenGCPW downloaden.
  4. Klik op registerbestand.
  5. Distribueer het registerbestand naar de Windows-apparaten.
  6. Dubbelklik op het Windows-apparaat op het registerbestand om het uit te voeren. De tokenwaarde in het register wordt geüpdatet.
  7. Start het apparaat opnieuw op.
Registerinstellingen op het apparaat bewerken
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenMobiel en eindpuntenand thenInstellingenand thenWindows.
  3. Klik op Google-referentieprovider voor Windows (GCPW) instellenand thenGCPW downloaden.
  4. Klik in het vak met de token op Kopiëren.
  5. Bewaar de token op een veilige plek die u via een ander apparaat kunt openen.
  6. Maak op het Windows-apparaat een back-up van de huidige registersleutel en importeer de nieuwe registersleutel:
    1. Klik in het menu Start van Windows op Uitvoeren.
    2. Voer regedit in het vak Uitvoeren in.
    3. Ga in de Register-editor naar HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies\Google\CloudManagement.
    4. Dubbelklik op EnrollmentToken.
    5. Plak de token in het vak Waardegegevens.
    6. Klik op OK.
  7. Sluit de Register-editor en start het apparaat opnieuw op.