Aktivera eller inaktivera Smartskrivning för användare

Med Smartskrivning i Google Dokument kan du skriva dokument snabbare och enklare. Den här funktionen använder maskininlärning för att visa förslag medan du skriver.

Viktigt! Smartskrivning är endast tillgängligt på engelska. Den här funktionen ger inte svar och innehåller kanske inte alltid korrekt information.

Stäng av Smartskrivning

Som standard är Smartskrivning aktiverat för Google Dokument-användare. Om du vill inaktivera den gör du följande:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen klickar du på Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avDrive och Dokumentföljt avFunktioner och appar.
  3. Välj Tillåt inte användarna att se förslag i Smartskrivning i avsnittet Smartskrivning.

Nästa gång elever eller användare i din organisation läser in Google Dokument försvinner förslagen från Smartskrivning.

Obs! Det kan ta upp till 24 timmar innan ändringen har distribuerats till alla användare.

Resurser