TLS- en SSL-verbindingen

Transport Layer Security (TLS) is een standaard internetprotocol waarmee e-mails worden versleuteld voor meer privacy en veilige bezorging. TLS voorkomt ongeautoriseerde toegang tot e-mails terwijl ze worden verstuurd via een internetverbinding. Google Workspace versleutelde eerst e-mails met Secure Sockets Layer (SSL), maar gebruikt nu TLS.

TLS en SSL worden vaak allebei SSL genoemd. TLS is een geüpdatete, veiligere versie van SSL. In instellingen in de Google Beheerdersconsole waarin eerder de term SSL werd gebruikt, wordt nu de term TLS gebruikt.

Google Workspace ondersteunt TLS-versie 1.0, 1.1, 1.2 en 1.3.

TLS instellen

Standaard probeert Gmail altijd verbinding te maken met TLS om e-mails te sturen. Voor veilige TLS-verbindingen moeten de afzender en de ontvanger TLS gebruiken. Als de ontvangstserver geen TLS gebruikt, bezorgt Gmail de e-mails wel, maar is de verbinding niet versleuteld met TLS.

We raden u aan TLS zo in te stellen dat Gmail een beveiligde verbinding moet gebruiken voor e-mails die worden gestuurd van en naar bepaalde domeinen en e-mailadressen.

Overzicht van SSL

SSL is een standaard internetprotocol voor servers en browsers. SSL maakt versleutelde verbindingen, zodat gegevens die tussen deze systemen worden gestuurd beveiligd en privé zijn.