Rapporter annonser

Slik rapporterer du annonser

For Google er det svært viktig å sikre at brukerne vises passende annonser. Likevel skjer det av og til at dårlige annonser slipper gjennom. Hvis du ser en annonse du mener bryter Googles annonseretningslinjer, kan du rapportere den.

Når du rapporterer en annonse, blir den ikke blokkert. Finn ut hvordan du blokkerer annonser.

Avhengig av hvor du ser den aktuelle annonsen, kan ikonene og fremgangsmåten nedenfor være noe annerledes. Slik rapporterer du annonser:

1. I annonser du ser på Google, må du velge Mer  eller Informasjon .
    Eller:
    I annonser du ser i partnerapper eller på partnernettsteder, må du velge Lukk  eller Annonsevalg  og deretter Hvorfor vises denne annonsen?.
  2. Hvis du ser flere annonser øverst i Mitt annonsesenter, velger du den du vil rapportere.
  3. Velg Rapporter annonsen .
  4. Hvis du ikke er logget på Google-kontoen din, skriver du inn e-postadressen din.
  5. Velg årsaken til at du rapporterer annonsen.
  6. Fyll ut skjemaet.
    Hvis feltene i skjemaet er utfylt på forhånd, skal du ikke endre dem.
  7. Hvis det er aktuelt, kan du utdype hvorfor du mener at denne annonsen er i strid med retningslinjene.
    Hvis du for eksempel tror at en annonse er nettfisking, oppgir du navnet på nettstedet annonsøren hevder å representere.
  8. Velg Send inn.

Når du har rapportert en annonse, sender vi deg en e-post for å bekrefte at vi har mottatt rapporten.

Om gjennomgangsprosessen vår

Når du rapporterer annonser, blir de gjennomgått av Googles tillits- og sikkerhetsteam, som sjekker om de er i strid med noen av retningslinjene våre.

Når vi finner en annonse som er i strid med retningslinjene våre eller lov og rett, iverksetter vi tiltak. Grove eller gjentatte brudd på retningslinjene kan føre til at annonsørkontoen sperres, noe som innebærer at annonsøren ikke lenger kan annonsere via Google.