Een advertentie melden

Advertenties veilig houden voor gebruikers is een topprioriteit voor Google, maar soms glipt er toch een slechte advertentie doorheen. Als u een advertentie ziet die het advertentiebeleid van Google schendt, kunt u deze melden.

Als u een advertentie meldt, wordt die advertentie niet geblokkeerd. Ontdek meer informatie over hoe u een advertentie blokkeert.

Afhankelijk van waar u een advertentie ziet, kunnen de stappen en iconen hieronder enigszins verschillen. Zo meldt u een advertentie:

1. Voor advertenties in Google-services doet u dit in de advertentie: selecteer Meer  of Informatie .
    Of
    Voor advertenties op sites en in apps die samenwerken met Google doet u dit in de advertentie:  selecteer Sluiten  of Info .en danWaarom deze advertentie?
  2. Als u bovenaan Mijn advertentiecentrum meerdere advertenties ziet, selecteert u de advertentie die u wilt melden.
  3. Selecteer Advertentie melden .
  4. Als u niet bent ingelogd op uw Google-account, voert u uw e-mailadres in.
  5. Selecteer de reden waarom u de advertentie meldt.
  6. Vul het formulier in.
    Als het formulier vooraf gevulde velden bevat, moet u deze niet bewerken.
  7. Geef eventueel aanvullende gegevens op waarom u denkt dat deze advertentie ons beleid schendt.
    Als u bijvoorbeeld denkt dat een advertentie phishing is, voert u de naam in van de site waar deze advertentie claimt vandaan te komen.
  8. Selecteer Sturen.

Nadat u een advertentie heeft gemeld, krijgt u een e-mail met de bevestiging dat we uw melding hebben gekregen.

Over ons beoordelingsproces

Als u een advertentie meldt, wordt deze beoordeeld door het Team Trust & Safety van Google om te checken of de advertentie een van onze beleidsregels schendt.

Als we een advertentie vinden die onze regels of de wet schendt, ondernemen we actie. Ernstige of herhaalde schendingen kunnen leiden tot opschorting van het account van een adverteerder. Dit betekent dat deze geen advertenties meer via Google kan tonen.