Ilmoituksen tekeminen mainoksesta

Näin teet ilmoituksen mainoksesta

Google pyrkii kaikin keinoin varmistamaan käyttäjille näkyvien mainosten turvallisuuden, mutta haitallisia mainoksia ei silti aina pystytä estämään. Jos näet mainoksen, joka mielestäsi rikkoo Googlen mainoskäytäntöjä, voit tehdä siitä ilmoituksen.

Ilmoituksen tekeminen ei estä kyseistä mainosta. Lue lisää mainoksen estämisestä.

Alla olevat vaiheet ja kuvakkeet voivat vaihdella sen mukaan, missä mainos näkyy. Näin voit tehdä mainoksesta ilmoituksen:

1. Valitse Googlen palveluissa näkyvästä mainoksesta  Lisää  tai Tiedot
    tai
    valitse Googlen kumppanisivustolla tai ‑sovelluksessa näkyvästä mainoksesta  Sulje tai Mainokseni ja sittenMiksi tämä mainos?
  2. Jos näet My Ad Centerin yläreunassa useita mainoksia, valitse niistä se mainos, josta haluat tehdä ilmoituksen.
  3. Valitse Tee ilmoitus mainoksesta .
  4. Jos et ole kirjautuneena Google-tilillesi, lisää sähköpostiosoitteesi.
  5. Valitse syy, jonka vuoksi teet ilmoituksen mainoksesta.
  6. Täytä lomake.
    Jos lomakkeessa on esitäytettyjä kenttiä, älä muokkaa niitä.
  7. Kerro meille tarvittaessa, miksi mainos mielestäsi rikkoo käytäntöjämme.
    Jos esimerkiksi uskot, että mainos pyrkii tietojenkalasteluun, ilmoita sen sivuston nimi, jolta kyseisen mainoksen väitetään olevan peräisin.
  8. Valitse Lähetä.

Kun olet tehnyt mainoksesta ilmoituksen, saat sähköpostiisi vahvistuksen siitä, että olemme vastaanottaneet ilmoituksesi.

Tarkastusprosessi

Kun teet mainoksesta ilmoituksen, Googlen luotettavuus- ja turvallisuustiimi tarkastaa mainoksen ja selvittää, rikkooko se käytäntöjämme.

Jos havaitsemme jonkin mainoksen rikkovan sääntöjämme tai lakia, ryhdymme toimenpiteisiin. Törkeät tai toistuvat rikkomukset voivat johtaa mainostajan tilin jäädyttämiseen, minkä seurauksena kyseinen mainostaja ei voi enää mainostaa Googlen kautta.